Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички – Партизан 0:2

Фудбалери Радничког поражени су од Партизана са 2:0, у 22. колу Суперлиге Србије.

Утакмица је играна по  тешком терену, те није виђен претерано леп фудбал од стране оба тима.

Партизан је био нешто агилнији и у првом полувремену је пропустио две озбиљне прилике преко Урошевића и Натха. Раднички је покушавао да прети из прекида, али су штопери гостију Саничанин и Вујачић добијали све дуеле са домаћим фудбалерима.

Партизан је повео у 44. минуту, када је Квинси Мениг центрирао са десне стране, а Рикардо Гомеш одлично скочио, надскочио Камерунца Јамкама и главом погодио за 1:0. Био је то његов 19. погодак у текућем шампионату и убедљиво је први стрелац лиге.

Само два минута касније је Партизан могао да дуплира вођство. Покушао је Терзић, али је његов веома добар ударац левим спољним делом копачке завршио на стативи.

Након пет минута игре у наставку и Квинси Мениг је пропустио велику прилику после грешке одбране Радничког.

Након тога је Раднички преузео иницијативу, имао је серију корнера и слободних удараца из добрих позиција, али су Партизанови фудбалери били доминантни у скок игри и отклањали су све могуће опасности.

Меч је решен је у 85. минуту. После корнера са десне стране, Рикардо је погодио пречку, лопта се одбила на линију, а присебан је био Урошевић и главо је спровео лопту у мрежу за коначних 0:2.

Меч на „Чаиру“ обележила је, поред победе лидера на табели, ружна сцена и повреда главе голмана црно-белих Александра Поповића.

На њега је у 22. минуту налетео Стефан Митровић и врло оштро га ударио у главу, због чега је Поповић остао без свести и колима Хитне помоћи је превезен у болницу. Убзо је стигла информација да није озбиљније повређен, а у међувремену се и вратио на стадион.

РАДНИЧКИ-ПАРТИЗАН 0:2 (0:1)

Ниш, 12. фебруара. Стадион Чаир. Судија:  Милош Милановић. Стрелци: 0:1 Рикардо 44.- 0:2 Урошевић 85. Жути картони: Арсић, Павлов, Месаровић (Раднички), Саничанин, Здјелар, Мениг (Партизан).

РАДНИЧКИ: Дујмовић, Аксентијевић, Јамкам, Савић, Ћирковић, Ковачевић, Пејовић (од 87. Павлов), Арсић (од 73. Месаровић), Митровић, Касалица, Штулић (од 66. Живојиновић).

ПАРТИЗАН: Поповић (од 28. Стевановић), Живковић, Вујачић, Саничанин, Урошевић,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *