Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички – Спартак Варна 1:0

Фудбалери Радничког победили су Спартак из Варне резултатом 1:0, у трећој контролној утакмици на припремама у турском Белеку.

Тренутак одлуке у дуелу нишког тима против лидера бугарске Друге лиге десио се у 18. минуту, када је украјински нападач Павлов сјајно ухватио полуволеј и савладао голмана Спартака.

Шеф стручног штаба Радничког Радослав Батак је у овом дуелу испробао неколико тактичких варијанти, а шансу је углавном указао младим играчима, новајлијама,  као и онима са нешто мањом минутажом током јесењег дела сезоне. Раднички је имао више од игре и зрелије шансе, заслужено је победио, мада су и Бугари у неколико наврата били опасни по гол.

Раднички је овај сусрет почео у следећем саставу: Дујмовић, Бјеличић, Ћирковић, Богдановић, Савић, Арсић, Месаровић, Томић, Касалица, Штулић и Павлов. Касалица се повредио у 20. минуту,  а уместо њега је ушао Спасић.

Током другог полувремена шансу су добили: Димитрије Стевановић, Душанић, Штављанин, Илић, Сагитов, Јовановић, Јовичић и Адамовић.

Подсећамо да су изабраници Радослава Батака први контролни меч у Турској одиграли у недељу, када су ремизирали са пољским Пјаст Гливицама резултатом 1:1, док су у другом, у среду, поражени од словачког Ружемберока са 2:1.

Нишки тим ће одиграти још три меча у Турској. Са руским Химкијем 1. фебруара и руским Торпедом из Москве 4. фебруара. Генерална проба ће бити 5. фебруара против казахстанског Каирата, учесника групне фазе овосезонске УЕФА Лиге Конференција.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *