Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички – Чукарички 1:1

Раднички није имао среће. Након 90 минута доминације против Чукаричког, морао је да се задовољи само бодом. Утакмица 20. кола Суперлиге Србије на стадиону Чаир завршена је резултатом 1:1, а обележиле су је добра игра домаћег тима, тешке повреде, тежак терен, хладно и кишовито време, те два гола из пенала. Гости су повели у 36. минуту преко Јовановића, а изједначио је Пејовић у 73. Однос удараца у оквир гола на овој утакмици био је 11:1 у корист нишке екипе.

Већ у првом минуту десио се стравичан судар главама Стевановића и Ндиајеа, након којег је Сенегалац из Чукаричког морао да напусти игру, док је штопер Радничког остао на терену. Тешко се касније повредио и нападач домаћих Миљан Шкрбић, који је у 23. минуту изашао из игре и одмах је превезен у болницу.

Нишлије су после ове ситуације одмах преузеле иницијативу и у петом минуту створиле стопостотну прилику. Пејовић је упутио пас у празан простор за Митровића, млади фудбалер Радничког је побегао чуварима и изашао један на један са голманом Петровићем, који је одбранио његов први ударац. Одбијена лопта се вратила до Митровића, а његов други ударац завршио је на стативи.

У наредних 25 минута Раднички је опседао гол Чукаричког са свих страна. Покушавали су домаћи центаршутевима да пробију бедем испред гола Петровића, али су штопери гостију Шапић и Пушкарић у тим моментима доминирали у скоку и отклањали потенцијалне опасности.

Другу колосалну шансу на утакмици Раднички је имао у 30. минуту. Аксентијевић је центрирао са десне стране, Мићибући тукао главом са пет метара, а голман Петровић се још једном истакао одличном интервенцијом.

Чукарички је дошао до вођства после своје прве нападачке акције на мечу. Млади Јанковић је у 35. минуту примио лопту на левој страни терена, прошао је у пуном трку поред Ковачевића и Аксентијевића, ушао у казнени простор, а овај други га је повукао за дрес, па је судија Срећковић показао на белу тачку. Сигуран извођач пенала у 36. минуту био је Јовановић.

Током другог полувремена је терен постајао све тежи и тежи, али то није омело Раднички у вршењу притиска према голу екипе са Бановог брда. У 47. минуту је нишки тим пропустио још једну велику шансу. Мићибући и Томић су разменили брзи дупли пас на ивици казненог простора, Јапанац је потом тукао из добре позиције са десетак метара, али право у голмана Петровића.

Иницијатива Радничког се наставила, а заслужено изједначење стигло је у 73. минуту. Играо се 71. минут када је Пушкарић лоше проценио једну ситуацију испред свог шеснаестерца, оклевао је са интервенцијом, а то је искористио Касалица који му се прикрао иза леђа и „украо“ му лопту. Пушкарић га је неопрезним стартом срушио у казненом простору, па је судија Срећковић још једном показао на пенал. Ударац са 11 метара је два минута касније извео Пејовић и био веома сигуран, за 1:1.

Тренер Чукаричког Саша Илић је у 75. минуту добио црвени картон због приговора, а гости су у 85. минуту остали са играчем мање због другог жутог картона Миладина Стевановића. Раднички је у самом финишу покушао свим силама да дође до победе, али није успео. Украјинац Павлов је у 87. минуту ушао у игру, а 20 секунди касније му је недостајало неколико центиметара да постигне гол након покушаја главом. У 88. минуту је Арсић одлично гађао из слободног ударца са 20 метара, пребацио „живи зид“, али је и он послао лопту тик изнад пречке.

Чукарички је у 90. минуту могао да сурово казни промашаје Нишлија. Савић се право ниоткуда нашао у идеалној позицији, шутирао је са неких 15 метара и био замало непрецизан.

У судијској надокнади времена је Раднички извршио још један притисак, али су гости одбранили реми.

                                                    

РЕЧ ТРЕНЕРА:

Радослав Батак, Раднички:

-Нисмо имали среће. Морали смо све да решимо у првом полувремену. Имали смо и игру и шансе да то урадимо. Доминирали смо, имали смо 11 удараца у оквир гола, а они један, али смо примили тај гол из грешке и дошли у незгодну ситуацију. Услови су били јако тешки, терен је био лош, а ми смо добра екипа којој одговара игра на квалитетним теренима. Били смо високо све време, притискали смо их, дали смо гол на време, имали смо 20 минута да дођемо до победе, створили смо још неколико добрих шанси, али нисмо награђени за уложени труд. Жао ми је. И у прошлој утакмици нам је фалила срећа да упишемо победу, али нема назад. Чека нас још једна утакмица до паузе. Гостоваћемо Пролетеру и морамо да се фокусирамо и покушамо да добијемо тај меч.

Величко Каплановић, помоћни тренер Чукаричког:

-Нисмо се најбоље снашли на почетку утакмице по овом тешком терену. Раднички је много боље отворио и имали смо среће што нисмо примили гол. Омела нас је много повреда Ндиајеа, који је много битан играч за нас. Тако да је и то утицало на наш лош почетак. Касније смо повели и спасили се до паузе. У другом полувремену је мало шта личило на фудбал. Услови за игру били су катастрофални. Овакав терен не одговара нашој игри. Остали смо и са играчем мање и после свега морамо бити задовољни овим бодом.

РАДНИЧКИ-ЧУКАРИЧКИ 1:1 (0:1)

Ниш, 11. децембра. Стадион Чаир. Судија: Марко Срећковић (Крагујевац). Стрелци: 0:1 Јовановић 36. из пенала.- 1:1 Пејовић 73. из пенала. Жути картони: Аксентијевић, Н. Стевановић (Раднички), М. Стевановић, Пукшарић, Савић (Чукарички). Црвени картон: М. Стевановић (Чукарички) у 85. минуту.

РАДНИЧКИ: Кахриман, Аксентијевић, Н.Стевановић, Савић, Станковић, (од 58. Бјеличић), Пејовић, Ковачевић, Мићибући (од 87. Павлов) Митровић, Томић (од 58. Арсић), Шкрбић (од 23.Касалица).

ЧУКАРИЧКИ: Петровић, Тошић, М.Стевановић, Шапић, Јовановић (од 55. Ракоњац), Кајевић (од 55. Белић), Пушкарић, Мијаиловић, Јанковић (од 69.Савић), Ндиаје (од 7. Чоловић), Ковач.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *