Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички на пенале елиминисан од Гзире

Фудбалери Радничког елиминисани су од Гзире Јунајтед са Малте након слабијег извођења пенала у 2. колу квалификација за УЕФА Лигу конференције.

После 2:2 у првом сусрету, у реваншу у Нишу резултат је био идентичан. Након додатних 30 минута било је 3:3, па су се шутирали пенали које су Малтежани добили резултатом 3:1.

У 14. и 15. минуту виђена два поготка, по један на обе стране. Раднички је повео и то тако што је Грузијац Толордава био сналажљив у петерцу и погодио за 1:0.

Радост Нишлија није трајала ни читав минут, а Гзира је успела да изједначи на 1:1. Послата је дуга лопта ка Џеферсону, који је добио дуел са Толордавом и снажним ударцем савладао Дујмовића.

Експресних 1:1 и шок који је потрајао, практично, до краја првог полувремена, јер Раднички није успевао да створи нове веће прилике за погодак.

У другом полувремену Раднички је имао иницијативу. Константни напади су се исплатили у 77. минуту, када је Сава Петров погодио за 2:1, уз ерупцију славља на Чаиру. Успео је Петров да се намести на шут у казненом простору, иако је био у готово изгубљеној ситуацији, и погоди сам угао гола Гзире.

Затим је на Чаиру нестало струје и уследила је пауза од осам минута, а чинило се да ће тај прекид је бити добар за домаћи тим, како би се консолидовао.

У чак 12 минута надокнаде Нишлије су рутински приводиле меча крају, а онда су у буквално последњој секунди примиле гол. Џеферсон је поново био кобан, побегао је одбрани домаћих и савладао Дујмовића, за 2:2. Одмах потом је одсвиран крај и отишло се у додатних 30 минута.

У 101. минуту је Менц са обе ноге стартовао са леђа на Ајдара и досуђен је једанаестерац. Сигуран са 11 метара био је Александар Пејовић и донео је треће вођство Радничком ове вечери, али ни то није било довољно.

Гзира је потом кренула на све или ништа, резервиста Максвел Самурај погодио је пречку у 114. минуту, а онда је исти фудбалер само два минута касније искористио још један кикс домаћих дефанзиваца и погодио за коначних 3:3.

Пенал серија је била мучна за екипу из Ниша. Пејовић, Мићибући и Петров нису били прецизни, а гол је постигао само Месаровић. За Гзиру су успешни били Максвел Самурај, Мендоса И Писани.

Гзира ће у 3. колу одмерити снаге са аустријским Волфсбергером.

Овај сусрет уживо је са трибина посматрао селектор Србије и бивши фудбалер Радничког Драган Стојковић Пикси.

Тренер Радничког из Ниша Томислав Сивић био је видно незадовољан на конференцији за медије после елиминације од Гзире.

Била је ово тешка утакмица, где нисмо одговорили обавезама као што је требало. Опет се понављају нестварне грешке као и током свих претходних утакмица, 30 секунди имамо да сачувамо вођство на крају меча, не умемо то да сачувамо, онда ни не заслужујемо да прођемо. Наравно да сву одговорност сносим ја. Ово није место где се подноси оставка, учинићу то тамо где треба. Срамота је испасти од екипе са Малте, без обзира на све околности. Све је било тешко, поготово играти ову утакмицу без пет играча. Много је то тешко и за боље тимове него што смо ми, али ја сам носилац данашњег пројекта и ред је да сносим одговорност. Али, опет кажем, не могу да утичем на ове грешке, и голманске и остале. Не можемо толико голова да дамо колико можемо да примимо– рекао је Сивић.

РАДНИЧКИ: Дујмовић, Аксентијевић, Толордава, Јовичић, Гаку (91. Стајић),  Арсић (62. Месаровић), Пејовић, Димић (62. Мићибући) , Јовановић (90+11. Ајдар), Штулић (62. Томић), Петров.

ГЗИРА: Раделић Жарков,  Дијас, Менц, Табоне, Ћосић, Скери (90+5. Мбонг, 120. Борг), Мускат (90+5. Писани), Кореа Дуарте, Гаучи (66. Медоза), Колега (66. Самураи), Џеферсон.

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *