Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички победио Таково

Фудбалски клуб Раднички данас је био гост Такова из Горњег Милановца и одиграо је пријатељски меч против овог српсколигаша. Ова утакмица је одиграна у склопу прославе 110 година постојања Такова, а Раднички је победио поготком Миљана Шкрбића у 86. минуту.

Била је ово добра провера за екипу Радослава Батака пред наставак сезоне у Суперлиги Србије. Првопласирани тим Српске лиге-Запад био је достојан ривал нишком суперлигашу.

Играло се по тешком терену и по киши, а уводних 20 минута потекло је у теренској иницијативи Радничког. Прву шансу гости су створили у 26. минуту, када је Ристић замало био кратак, после акције Шкрбића и Дуроњића.

У 41. минуту су Такову запретили Стевановић и Аксентијевић, али су њихови ударци отишли замало поред гола. Најбољу прилику у првом полувремену Раднички је имао у последњим секундама овог дела игре.  Пејовић је послао дубински пас, а Арсић се искрао домаћим дефанзивцима, тукао главом, а голман Такова је сјајном интервенцијом спречио погодак.

Друго полувреме настављено је у истом ритму. Раднички је нападао, а домаћин се огранизовано бранио. У 65. минуту Касалица није реализовао чист зицер, а седам минута касније је Шкрбић ухватио полуволеј и шутирао тик изнад пречке. Потом су редом опасно претили Душанић, Касалица и Шкрбић, али лопта није хтела у гол.

Одбрана Такова је ипак попустила у 86. минуту. Касалица је одузео лопту на половини противника, ушао је у шеснаестерац и онда несебично проиграо Шкрбића, који је рутински решио зицер ситуацију и погодио за 0:1.

Раднички је против Такова наступио у следећем саставу: Стевановић, Станковић, Стевановић, Савић, Аксентијевић, Пејовић, Илић, Арсић, Дуроњић, Ристић и Шкрбић. У другом полувремену су шансу да играју добили Спасић, Томић, Душанић, Јамкам и Јовановић.

Пре почетка сусрета су председник Такова Владимир Савић и спортски директор Радничког Александар Јовановић разменили пригодне поклоне.

Раднички у понедељак наставља такмичење у Суперлиги Србије, када ће од 15 часова дочекати имењака из Крагујевца.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *