Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички у Европи

Раднички је изборио пласман у квалификације за УЕФА Лигу Конференција и по трећи пут у последњих пет сезона ће играти на међународној сцени.

То је епилог последњег 37. кола плеј-офа Суперлиге Србије, у којем се водила битка за четврто место између три тима.

На крају, четврто место уграбио је Раднички из Ниша, који је изгубио од Партизана у гостима са 2:0, али су му на руку ишла преостала два резултата. Вождовац је поражен од новог-старог шампиона Србије Црвене звезде  са 3:1 , а ТСЦ од Војводине на свом терену са 2:0.

Раднички је тако остварио велики успех и представљаће Србију квалификацијама за Лигу Конференција заједно са Чукаричким.

Када је реч о самој утакмици против Партизана у Хумској, преломини тренутак десио се у надокнади првог дела. Тад је Никола Вујадиновић после центарушута Лазара Марковића раширио руке и у дуелу са Марком Јевтовићем скривио казнени ударац, Рикардо је био сигуран, а након тога је због протеста главни арбитар Милан Стефановић искључио Лазара Арсића.

Коначан резултат од 2:0 постављен је у 66. минуту, после аутогола Јамкама.

ПАРТИЗАН : Стевановић, Миљковић (од 61. Лутовац), Милетић, Вујачић, Урошевић, Здјелар, Јевтовић, Терзић (од 46. Јовић), Марковић (од 61. Јојић), Мениг (од 72. Холендер), Рикардо (од 72. Миловановић).

 РАДНИЧКИ : Дробњак, Аксентијевић (од 70. Јовичић), Вујадиновић, Млађовић, Јамкам, Ковачевић (од 46. Пејовић), Месаровић (од 60. Томић), Арсић, Јовановић, Митровић (од 74. Штулић), Касалица (од 60. Мићибући).

ФОТО: М. Тодоровић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *