Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички у осмини финала Купа Србије

Секунде су недостајале да се на стадиону Чаир деси сензација и да путника у осмину финала Купа Србије одлучују пенали. Ипак, од последњег судијског звиждука бржи је био Никола Стевановић, који је постигао погодак у петом минуту надокнаде времена и донео победу нишком Радничком од 1:0 против Динама из Врања, у 1/16 финала националног Купа.

Могао је Раднички много раније да реши овај дуел. Тренер Радослав Батак је мало „промешао карте“ са саставом, јер његовом тиму следи низ тешких мечева, а све је могло да буде лакше за Нишлије да је Касалица већ у првом минуту искористио зицер. Изашао је сам пред голмана Петровића, а овај му је сјајном интервенцијом укротио ударац.

Динамо је све време био у дефанзиви, ретко је прелазио на половину Радничког, а када је то први пут учинио, мало је недостајало да дође до поготка. Спасић је у деветом минуту покушао да центрира са десне стране, учинио је то лоше, лопта му је прешла преко ноге, али је у чудној путањи преварила голмана домаћих Кахримана и завршила тик изнад места где се спајају статива и пречка.

Само два минута касније нишки тим је пропустио најбољу могућу шансу. Ђорђевић је срушио Касалицу у казненом простору, а судија Јекнић је показао на белу тачку. Пенал је извео Пејовић и погодио стативу.

До краја првог полувремена виђена је права опсада гола екипе из Врања, а најближи поготку био је Арсић, који је у 31. минуту тукао из даљине и погодио пречку.

У другом полувремену се ништа није променило на терену. Раднички је нападао, али је све више улазио у нервозу, јер није успевао да постигне гол, док је играчима Динама из минута у минут расло самопоуздање. Играли су Врањанци преко својих лимита и умало нису дошли до ситуације коју су желели, да пенали одлучују ко иде даље.

Кололасну прилику у овом делу игре домаћи су имали у 60. минуту. Митровић је са корнер линије на десној страни одлично послужио Касалицу у гостујућем петерцу, а овај је у паду захватио лопту и са три метра уздрмао пречку.

Последњих пола сата играло се на један гол, али се Динамо умешно бранио и није дозволио Радничком стопостотне прилике. Гости су у 89. минуту остали са играчем мање, због црвеног картона Спасића, а онда је судија показао да ће се играти још шест минута.

Гол одлуке пао је 60 секунди пре краја надокнаде времена, а стрелац је био штопер Стевановић, који је у финишу меча отишао напред и играо класичног центарфора. После убачене лопте у петерац Вукадиновића са десне стране, Мићибући је за центиметар био бржи од голмана Петровића, закачио је лопту испред јега и проследио је Николи Стевановићу, који је био сам испред гола и није му било тешко да затресе мрежу, за 1:0.

РЕЧ ТРЕНЕРА:

Радослав Батак, Раднички:

Ја сам и најавио да нећемо имати лак посао против Динама. Куп је специфично такмичење, игра се један меч и ако крене лоше по фаворита, може свашта да се деси. А нама се десио управо такав сценарио. Много смо шанси пропустили и нисмо на крају кажњени због тога. Већ у првом минуту смо имали зицер, па смо промашили пенал, па смо неколико пута погодили оквир гола. Противник је био веома дисциплинован и желим да их похвалим. После свега тога, логично је да се јави нервоза. На крају смо ипак успели да дамо тај гол и остваримо оно што нам је био циљ. Немамо пуно времена за анализу овог меча, јер нас у суботу чека много важан сусрет у Нишу против Младости из Лучана. Данас нисам рачунао на неколико важних фудбалера, али они ће бити у саставу за Младост.

Саша Јовановић, Динамо:

Честитам Радничком на победи која је заслужена. Ми смо дали све од себе, делио нас је буквално минут од пенал рулета, али нисмо успели. Честитам и мојим момцима на залагању, дали су све од себе и показали да могу да се носе са једним суперлигашем. Радничком желим успех у наставку такмичења, а ми се окрећемо нашим обавезама у Српској лиги-Исток.

РАДНИЧКИ НИШ-ДИНАМО ВРАЊЕ 1:0 (0:0)

Ниш, 27. октобра. Стадион Чаир. Гледалаца: 400. Судија: Стефан Јекнић (Суботица). Стрелац: 1:0 Стевановић 90+5. Жути картони: Савић (Раднички), Петровић, А.Д. Миленковић (Динамо). Црвени картон: Спасић (Динамо) у 89. минуту.

РАДНИЧКИ: Кахриман, Ћирковић, Стевановић, Савић, Тодороски(од 72.Спасић), Пејовић, Томић, Дуроњић (од 57. Вукадиновић), Илић (од 46. Мићибући), Арсић (од 46. Митровић) Касалица.

ДИНАМО: Петровић, Амбруш, Новковић, Ћирковић (од 66. Стевановић), Савић, Станковић, Спасић, А.Д.Миленковић, Ђорђевић, Величковић (од 71.Марковић), Христић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *