Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

ТСЦ – Раднички 1:1

Фудбалери Радничког ремизирали су са ТСЦ-ом у Бачкој Тополи резултатом 1:1 у 19. колу Суперлиге Србије. Дуго ће Нишлије жалити за два испуштена бода на прелепој „ТСЦ арени“. Водиле су 1:0 све до последњег четвртог минута судијске надокнаде времена голом Митровића, пропустиле неколико сјајних шанси да дуплирају предност, а онда их је тренутак непажње скупо коштао, па је Ратков у задњим секундама меча поставио коначних 1:1.

Прво полувреме било је веома динамично, иако није било голова. Домаћин је имао више од игре и два пута је озбиљно запретио у десетом минуту, када је Петровићев јак шут са 18 метара изблокирао Пејовић и послао лопту у корнер. Ударац из угла са десне стране извео је Бањац и упутио оштар центаршут на другу стативу. Тамо је Бочкај побегао Пејовићу, нашао се у одличној позицији, али је лопта била пребрза, па његов ударац из прве са свега четири метра није био идеалан и завршио је поред гола.

Раднички је одговорио у 13. минуту и то најбољом приликом у овом делу игре. Арсић је центрирао из слободнод ударца са десне стране, послао је квалитетан центаршут у петерац, где је штопер домаћих Варга био најбољи у скоку и главом одбио лопту на 11 метара од гола, али она је тамо пала право на ногу Касалици. Била је то шанса боља од пенала за нападача Нишлија, који јд тукао силовито из прве, а голман Филиповић је фантастично интервенисао и спречио сигуран погодак.

До краја првог полувремена је ТСЦ имао већи посед лопти, а Раднички му није дозволио да прети. Једина ситуација вредна помена десила се у 43. минуту. Ђаковац је гађао из лепе позиције, али га је у одсудном тренутку изблокирао Станковић.

У другом полувремену се питао Раднички. ТСЦ је само на почетку запретио преко Ђаковца, а онда је нишки тим у потпуности загосподарио овом утакмицом. Играо се 61. минут када је Арсић извео корнер са десне стране, а лопта се након гужве у казненом простору одбила до Мићибућија. Јапанац  је упутио снажан шут са 11 метара, Филиповић је још једном сјајно одбранио, али је „отпадак“ покупио млади Стефан Митровић и перфектним ударцем из прве са осам метара закуцао лопту под пречку, за 0:1. Био је то шести гол младог репрезентативца Србије ове сезоне.

У 68. минуту је мало недостајало да буде 0:2. Пејовић је послао пас у празан простор за Мићибућија, овај је избегао офсајд замку и са 15 метара неометан тукао замало изнад пречке.

Током другог дела игре је најбољи стрелац Радничког Шрбић ушао на терен уместо Касалице и управо је он имао две колосалне прилике да стави тачку на овај сусрет. У 83. минуту га је проиграо Мићибући, а он је био сам на 14 метара од гола и гађао је изнад пречке. Још боља шанса виђена је два минута касније. Још један резервиста Дуроњић је пробио по левој страни, а онда је одложио лопту до Шкрбића, који је био усамљен на 16 метара од гола. Шрбић је отворио стопало, интелигентно гађао супротни угао и „малу мрежу“, а био је непрецизан за неколико центиметара.

У самом финишу ништа није наговештавало да ће ТСЦ сурово казнити ове промашаје. Јалово су нападали домаћи, Раднички се без проблема бранио, а онда се догодио тај моменат непажње у 94. минуту. Бањац је прошао по десној страни терена, уследио је центаршут у петерац, где је резервиста Ратков најпре лоше захватио лопту и главом је забио испред себе у под. Она је ипак волшебно одскочила и вратила се на главу Раткову, који је за делић секунде био бржи од Кахримана и послао је у мрежу, за коначних 1:1. Само неколико секудни после овог гола судија Митић је одсвирао крај.

РЕЧ ТРЕНЕРА:

Радослав Батак, Раднички:

-Нисмо задовољни са овим бодом. Скупо нас је коштао један пад концентрације. Имали смо три стопостотне шансе у другом полувремену и морали смо ово раније да решимо. Али то је фудбал. Недавно смо ми дали гол у надокнади времена, сада смо га примили. Дешава се. Идемо даље ка свом циљу. Жао ми је што смо пропустили овакву шансу да славимо на овом тешком гостовању. Из сваке ситуације се учи, честитам игралима на приказаној игру. Морамо подићи главе и наставити даље у истом ритму.

Жарко Лазетић, ТСЦ:

-Када се да гол у 94. минуту морам да будем задовољан. Била је ово чудба утакмица. У првом делу смо имали контролу, али нисмо дали гол. Они су сед организовано бранили, били су јако опасни у транзицијама и мало је недостајало да нас савладају. Имали су добре ситуације после датог гола да реше утакмицу. На крају је ово позитиван бод за нас. Имали смо дугу серију пораза и овако освојен бод треба да нам да елан да јесењи део сезоне завршимо на најбољи могући начин.

ТСЦ-РАДНИЧКИ 1:1 (0:0)

Бачка Топола, 6. децембра. Судија: Милан Митић. Стрелци: 0:1 Митровић 61.- 1:1 Ратков 94. Жути картони: Филиповић, Станојев (ТСЦ), Стевановић, Савић, Кахриман (Раднички).

ТСЦ: Филиповић, Леандро, Варга, Петровић, Станојев (од 71. Стоиљковић), Крсмановић (од 87. Станојлови), Стојковић Бочкаи(од 82. Ратков), Ђаковац (од 71. Милићевић), Бањац, Вукић.

РАДНИЧКИ: Кахриман, Стевановић, Савић, Аксентијевић, Станковић, Пејовић, Арсић 7 (од 75. Дуроњић), Мићибући, Томић (од 62. Ковачевић), Митровић, Касалица (од 62. Шкрбић).

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *