Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Чукарички – Раднички 0:0

Фудбалери Радничког ремизирали су без голова са Чукаричким у Београду у последњој утакмици 34. кола Суперлиге Србије, односно 4. кола плеј-офа.

И трећи пут у сезони су ова два тима одиграла нерешено, а други пут су мреже на Бановом брду остале нетакнуте. Није било великих шанси, домаћи су имали већи посед лопте, а Раднички је покушавао из полуконтри и контри.

Прва ситуација вредна помена десила се у 19. минуту , када је Ковачев шут са 13 метара одбрана Нишлија у последњи час изблокирала.

Четири минута касније је Рогановић је упутио добар центаршут из корнера, Аганспахић је упутио лопту ка голу, али је она некао стигла до Пушкарића, чији је снажан шут са шест метара Дујмовић фантастично одбранио.

Раднички је запретио у 29. минуту. Одбрана домаћих оставила је нешто више простора Ковачевићу, који је шутирао са 25 метара, замало преко пречке Мићовића.

У финишу првог полувремена лепа акција домаћих, Лукић је додао лопту до Ковача, овај покушао да упосли Аганспахића, али је Дујмовић правовремено интервенисао и отклонио опасност.

Радноички је имао лепу прилику у 61. минуту, кад је Митровић снажно шутирао са 15 метара, али је био замало непрецизан.

Пет минута касније Рогановић је после паса Ендијаеа умакао одбрани Радничког, упутио је оштру лопту ка Аганспахићу, али је одлично интервенисао Вујадиновић.

У 85. минуту виђена је једна спорна ситуација. Митровић је могао је да изнуди пенал за Раднички након фаула Пушкарића, али је ВАР одлучио да је прекршај био ван казненог простора и да нема најстроже казне.

До краја меча најпре су гости имали прилику из слободног ударца, али је у 89. минуту Томић шутирао високо преко Мићовићевог гола. Потом, у трећем минуту надокнаде и Аганспахић, који је из окрета шутирао, али је Дујмовић одбранио.

Нишлије се сада са 48 бодова налазе на деоби жељене четврте позиције на табели са Вождовцем. Три бода мање има ТСЦ и те три екипе ће у преостала три кола водити велику битку за вероватни излазак на међународну сцену.

Раднички и Вождовац треба тек да играју са Црвеном звездом и Партизаном, док је ТСЦ “одрадио” мечеве са вечитим ривалима. Чукарички је сигуран на трећем месту са 55 бодова.

ЧУКАРИЧКИ: Мићовић, Стевановић, Аганспахић, Пушкарић, Мијаиловић, Чоловић (од 72. Кемпбел), Шапић (од 39. Дрезгић), Ендијае (од 90 Роган), Ковач, Рогановић, Лукић (од 72. Доцић).

РАДНИЧКИ: Дујмовић, Аксентијевић (од 80. Јовановић), Вујадиновић, Савић, Млађовић, Ковачевић (од 72. Пејовић), Арсић, Мићибући, Месаровић (од 80. Станковић), Митровић, Штулић (од 64. Томић).

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *