Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Победа на старту припрема: Раднички – Олимпик 3:2

Фудбалери Радничког победили су екипу Олимпика са 3:2 (1:2) у првој припремној утакмици у Белеку. Наша екипа успела је да се два пута врати из минуса и на крају упише победу.

Противник, који је састављен од олимпијских репрезентативаца Узбекистана, повео је након седам минута игре. Неспоразум у редовима екипе са Чаира искористио је Јалолидинов и погодио за 1:0. Није се дуго чекало на изјеначење, свега пар минута. Андрија Луковић извео је слободан ударац, а акцију је голом завршио млади репрезентативац Србије, Давид Петровић. Раднички је наставио да прети, али је мало недостајало да дође до новог поготка. Олимпик је у истом периоду само успео да искористи још једну „поклоњену“ лопту и поново дође у вођство, стралац је био Одилов.

Изједначење изабраницима Николе Трајковића донео је Андреја Стојановић у 63. минуту. Од тада се само чекало када ће нека лопта завршити у мрежи олимпијске репрезентације Узбекистана. Раднички је нападао и константно притискао противника. У 80. минуту Немања Белаковић је извео корнер, а новајлија Семир Смајлагић погодио за коначних 3:2.

Шеф стручног штавба Радничког, Никола Трајковић, био је задовољан резултатом након меча:

Најбитније је да смо показали карактер, успели смо да се два пута на утакамици вратимо из минуса и на крају победимо. Волео бих да се те ствари не дешавају. Поклонили смо два поготка противнику и морали смо да модификујемо план игре. Желели смо да имамо једну стабилну утакмицу, али смо јурили резултат. Грешке које су се данас десиле треба да отклонимо. Са друге стране, ми смо у поседу лопте имали апсолутну контролу, знали смо шта радимо на терену и као резултат тога дошла је ова победа.

Стрелац првог поготка на припремама, Давид Петровић, срећан је исходом и својим наступом на утакмици:

Ово је била сјајна провера на старту припрема. Селекција Узбекистана, односно екипа Олимпика, игра одличан фудбал. Надам се да ћемо и у првенству показати овакав карактер и борбеност. Постигао сам гол и поносан сам на себе, али још више на екипу јер смо добили ову утакмицу и надам се да ћемо овако наставити и у наредним проверама.

Следећи меч на припремама Раднички игра 24. јануара против екипе Kарвина из Чешке.

 

Раднички Ниш-Олимпик 3:2(1:2)

Раднички Ниш: Васиљевић, Јамкам, Војновић, Петровић, Фаи, Стојановић, Стајић, Луковић, Петров, Илић, Вукић.

Играли су још: Бакић, Белаковић, Месаровић, Фреј, Смајлагић, Стевановић, Петковић, Kрстић, Терзић

Олимпик: Абдунабиев, Зеватидов, Рахимјонов, Буриев, Ибрагимов, Јалолидинов, Мирсаидов, Мухтиров, Одилов, Јуракузиев, Махамађонов,

Играли су још: Неманов, Абдурасулов, Аскаров, Xолдорхонов, Ахроров, Иламов, Хосхимов, Xамиђонов, Тоиров, Мукумјонов

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *