Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Подела бодова у Пазару, Нови Пазар – Раднички 0:0

Фудбалери Радничког ремизирали су без голова на гостовању у Новом Пазару у оквиру 21. кола Супер лиге Србије. Раднички је овим бодом прекинуо негативан низ на гостовањима у граду на Јошаници и након седам узастопних пораза уписао први бод. Данашњим резултатом освојен је и 21. бод у текућој сезони и смањен заостатак за екипама из плеј оф зоне на само -4.

Раднички је, у односу на састав из претходног кола, меч започео са Росићем и новајлијом Павловићем у стартној постави. Меч по изузетно тешком терену боље је отворила домаћа екипа, али је убрзо и Раднички нанизао неколико прилика. Нови Пазар је у неколико наврата угрозио гол Радничког, међутим, одбрана нишког тима предвођена голманом Росићем била је на висини задатка у током читавог меча.

Од прилика у првом делу игре издвајају се ударци Никчевића из домаће екипе у 28. минуту, који је на гол линији изблокирао Варга, те покушаји Ђуришића у 34. и Цветковића 44. минуту у екипи Радничког. У другом делу меча обе екипе заиграле су нешто опрезније, па је и шанси за поготке било је мање него у првом полувремену. Најбољу прилику за Раднички имао је Мићин, који је шутирао ка голу Kљајића у 52. минуту, међутим недовољно снажно да би га савладао. Екипа Новог Пазара је у самом финишу меча, у 93. минуту, имала одличну шансу да освоји сва три бода. Ђуричковић је снажно шитирао из казненог простора, али је голман Росић сјајно одбранио и овај ударац и још једном својом интервенцијом зарадио епитет играча утакмице. Иако није било погодака, обе екипе створиле су бројне изгледне шансе и у високом ритму играле читав меч.

Нишки тим данашњи меч играо је у следећем саставу:
Росић – Варга, Савић, Стефан Марјановић, Јамкам – Ђуришић, Пејовић – Павловић (од 65. мин. Ајдар), Мићин (од 79. мин Саша Марјановић), Цветковић (од 65. мин. Јовановић) – Петров (од 79. мин. Шкрбић)

Раднички је након овог кола задржао 11. позицију на табели Супер лиге Србије, а у наредном, 22. колу у Нишу дочекује екипу Радника из Сурдулице. Тај меч заказан је за суботу, 18. фебруар са почетком од 13:00 часова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *