Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Пораз Радничког од Војводине

Екипа Радничког поражена је на свом терену у 24. колу Супер лиге Србије од екипе Војводине резултатом 1:4. Раднички је пролећну полусезону започео победом против екипе Младости, затим су уследили ремији у Новом Пазару и против Радника, а у претходном колу уследио је први пораз од екипе Напретка у Kрушевцу.

Данашњи резултат последица је слабо „отвореног“ меча. Већ у 8. минуту меча скривљен је једанаестерац, штопер Радничког Милан Савић, нагазио је противничког играча у једном дуелу, а са беле тачке је у 9. минуту Војводину у водство довео Малбашић. Уследила је иницијатива домаћег тима и колосална шанса Петра Мићина који је изашао очи у очи са голманом Царевићем, али није успео да га савлада. Уследила је казна Војводине, Зукић је погађао у два наврата, у 18. и 58. минуту, а када је Раднички кренуо са нападаима на све или ништа, из једне од бројних контри стрелац за четврти погодак Војводине био је Урош Николић. Пораз домаћег тима ублажио је Немања Белаковић својим голом у 82. минуту.

Након меча је свакако задовољнији био дебитант на клупи Војводине, некадашњи тренер Радничког, Рaдослав Батак, док је шеф стручног штаба Радничког Ненад Лалатовић упутио критике играчима због односа према игри:
Мом колеги желим пуно среће у наставку такмичења. Сигуран сам да ће са Војводином играти Европу. Што се тиче нас данас, у првих 10 минута смо изгледали коректно, али опет правимо пенал. Имали смо стопостотну шансу преко Мићина, ситуација један на један, где опет не дајемо гол, после тога следи феноменална контра и полуконтра Војводине, а када им поклоните два гола, после је немогуће играти. Зукић прима лопту, моја три играча га пуштају да да гол, он уђе у гол, а они га не нападају. Против Војводине је тешко вратити се резултатски у меч, а они су се после свесно повукли и било им је тешко дати гол. Незадовољан сам. На припремама је то био један тим, ово овде потпуно други.

У наредном, 25. колу Супер лиге Србије, Раднички у понедељак 6. марта гостује екипи Младост ГАТ у Новом Саду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *