Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Реми Радничког и Арде у финишу припрема у Турској

Фудбалери Радничког одиграли су нерешено са бугарском Ардом у последњој припремној утакмици у Белеку – 1:1 (0:1).

Нишлије су биле бољи противник свих 90. минута, али су поново прве примиле погодак на мечу, а касније сустигле резултат. Од старта је екипа Николе Трајковића била агррсивнија и конкретнија. Већ у 7. минуту је Стојановић покушао да угрози гол Господинова, па је изблокиран Бакић, а онда се окушао и Смајлагић, али промене резултата није било. Kазна је стигла у 34. минуту, када је Јорданов погодио мрежу Васиљевића за 1:0. У 44. минуту је добро шутирао Луковић, али је погодио оквир гола.

Екипа Радничког била је боља и у наставку. Прилике су се низале једна за другом. Ударац Фреја одбранио је Господинов, као и нешто касније покушај Илића. Добру прилику имао је и Смајлагић, који је погодио стативу, после додавања Месаровића. Упорност се нишком тиму исплатила у 64. минуту када је Смајлагић погодио за 1:1 на асистенцију Фреја.

Шеф стручног штаба сумирао је утиске након меча који је означио и завршетак припрема у Турској

Мислим да смо одрадили добар посао на припремама, да су момци професионално извршили све што смо од њих захтевали. Што се тиче ове саме утакмице, показали смо карактер у другом делу. Имали смо две, три прилике за победу, погодили једну стативу, пречку имали и ситуацију 1 на 1 са голманом. Били смо ближи победи, али то сада није толико важно. Битно је да није био озбиљнијих повреда, да смо одрадили тај физички део припрема који нам је веома важан и да можемо да наставимо да се спремамо за првенство.

Експедиција Радничког сутра путује за Ниш, а наставак првенства фудбалере „Реала са Нишаве“ очекује већ 10. фебруара, када гостују имењаку у Kрагујевцу.

Раднички Ниш – Арда 1:1 (0:1). Стрелаци: Јорданов у 34, Смајлагић у 64. минуту.
Раднички Ниш: Васиљевић, Војновић, Бакић, Петровић, Луковић, Фреј, Илић, Месаровић, Стојановић, Вукић, Смајлагић. Играли су још: Стајић, Цветковић, Ивеља, Kрстић, Стојковић
Арда: Господинов, Хусејунов, Минев, Игнатов, Ебенезер, Тилев, Јурков,  Тјутјуков, Иванов, Јордано, Јеков.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *