Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Гзира Јунајтед – Раднички 2:2, одлука пада на Чаиру

Фудбалери Радничког ремизирали су на гостовању са Гзиром Јунајтед резултатом 2:2, у првој утакмици 2. кола квалификација за УЕФА Лигу конференције.

Нишки тим је био бољи у првом полувремену, што је материјализовао поготком Штулића у 28. минуту.

Иако је све време контролисао ситуацију на терену, српски представник је шокиран у размаку од само четири минута. Бразилац Самурај је изједначио у 56. минуту, искористивши кикс голмана Дробњака, а исти фудбалер је у 60. минуту преокренуо на 2:1 из пенала који је скривио Млађовић.

Раднички је потом свим силама кренуо по изједначење, и успео је у томе у судијској надокнади времена. Француски интернационалац Мака Гаку, који је у игру ушао са клупе, искористио је гужву у казненом простору након центаршута Арсића и поставио коначних 2:2.

Пошто правило гола у гостима више не важи, ова утакмица се буквално поништава и све ће се одлучити наредног четвртка на стадиону Чаир у Нишу.

Раднички је повео у 28. минуту. Била је то прелепа акција нишког тима, Арсић је пресекао један напад домаћих, сјајно упослио Лазара Јовановића на десном боку, овај још боље центрирао, а Никола Штулић је са петерца послао лопту у горњи десни угао за свој европски првенац -0:1.

Тада су и Малтежани кренули одлучније ка голу гостију, што је отварало више простора за контру Радничког. У 34. минуту Нишлије су имале изгледну ситуацију, овог пута са се Петров пробио са леве стране, шутирао у ближи угао, али је лопта прошла поред стативе. Два минута касније, Марјановић је, после повратне лопте након изведеног коренера, проверио будност голмана Гзире, али је погодио спољни део мреже.

И онда, у 39. минуту, видели смо први тренутак деконцентрације голмана Дробњака, који је истрчао у празно, Џеферсон је имао лош угао за шут, а голман Нишлија се потом искупио сигурном интервенцијом. Раднички је мирно привео полувреме крају, имао је предност на коју је требало надоградити наставак меча.

Друго полувреме кренуло је нешто мирније, са више прекида, а онда, за само пар минута Гзира је стигла до преокрета. У 56. минуту голман Дробњак је поново испољио несигурност, а овог пута његова грешка скупо је коштала Нишлије. Поново је лоше проценио једну лопту, запливао је у празно, а Бразилац Максел Самурај је искористио поклон и изједначио на 1:1.

Четири минута касније, у 61. минуту, Малтежани су стигли до вођства. И то из пенала. Бојан Млађовић је са леђа срушио Диаза. Лопту је на белу тачку ставио Самурај и својим другим поготком донео преднсот свом тиму од 2:1.

Тада је тренер Нишлија Томислав Сивић извршио троструку измену. Марјановића, Млађовића и Јовановића заменили су Гаку, Томић и Месаровић. Минут касније, Петров је након “слободњака” шутирао главом, преко гола, а у 69. минуту Месаровић је шутирао по средини гола, али је голман Гзире био концентрисан. Офанзиву Радничког наставио је Савић, шутем после корнера, али резултат на семафору се није променио.

Очекивало се да Нишлије још више притисну у последњих двадесет минута, али Гзира је успела да нивелише стање на терену и ситним прекидима успори ритам гостију, који никако нису успевали да створе озбиљнију шансу. Показало се да Малтежани и те како умеју да умртве игру кад им то одговара и да су знатно напредовали од последњег меча са Радничким, играним 2018. године.

Ипак, кад се чинило да ће Гзира са предношћу на Чаир, Мака Гаку донео је велику радост и изједначење Нишлијама. Француз је био најприсебнији у гужви која се створила у шеснаестерцу Гзире, након што је Арсић претходно извео корнер, а у казненом простору настао прави карамбол, из којег је Раднички ипак стекао велики цапитал – 2:2.

Тренер Радничког Томислав Сивић је изнео двоје утиске одмах након завшетка утакмице на Малти.

Одиграли смо једну тешку утакмицу, знали смо да ће бити тешко и незгодно. Међутим, све је било у нашим рукама. Добро смо отворили меч, у првом полувремену смо можда могли да дамо још гол или два, а онда смо из једне потпуно контролисане утакмице, по ко зна који пут, направили проблем и сами себи дали голове. То је нестварно и такви киксеви су недопустиви. Екипа је у финишу показала карактер и вратила се. Дефинитивно смо бољи тим од Гзире, али морамо озбиљно да схватимо реванш и не сумњам да ћемо проћи даље– рекао је Сивић.

ГЗИРА ЈУНАЈТЕД: Жарков, Скери (од 90. Гаучи), Менц, Табоне, Мускат, Кореа, Диаз, Ћосић, Самураи (од 74. Колега), Риаскос, Џеферсон.

РАДНИЧКИ: Дробњак, Аксентијевић, Савић, Толордава, Млађовић (од 65. Месаровић), Пејовић, Марјановић (од 65. Гоку), Арсић, Јовановић (од 65. Томић), Штулић (од 74. Димић), Петров.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *