Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Колубара – Раднички 2:3

Фудбалери Радничког победили су Колубару у гостима резултатом 3:2, у 11. колу Линглонг Суперлиге Србије.

Раднички је у Лазаревцу остварио прву победу у гостима у актуелној сезони, а самим тим је и нови тренер Радослав Батак имао успешан деби. Двоструки стрелац за Нишлије био је млади Стефан Митровић, а једном је погодио Никола Вујадиновић.

Батак је одлучио да промени формацију своје екипе. Заиграо је са тројицом позади, у систему 3-4-2-1 и то је дало резултат. Нишки тим је добро отворио сусрет, запретио озбиљно преко Митровића у десетом минуту, а онда је и повео голом овог играча у 29. минуту.

Стефан Митровић је искористио кикс двојице штопера Колубаре, остао је у ситуацији један на један са голманом Пулетићем и врхунски је решио. Упутио је одличан ударац одличан удараца са осам метара искоса са леве стране и погодио мрежу, за 0:1.

Домаћин је након тога кренуо у напад, претио је углавном из прекида, а до изједначења је дошао у 42. минуту.  Ђенићев ударац главом са пет метара је одбранио Дамир Кахриман, али је на одбијену лопту натрчао Андрић и са линије петерца је закуцао у гол, за 1:1.

Друго полувреме било је веома динамично, а Раднички је до новог вођства стигао у 50. минуту, када је Митровић сјајно ухватио волеј и матирао Пулетића, за 1:2.

Колубара је други пут на мечу изједначила у 60. минуту ефектним поготком Филиповића, а три бода Радничком донео је искусни штопер Вујадиновић, који се најбоље снашао у гужви у казненом простору Колубаре и ударцем ногом погодио мрежу, за коначних 2:3.

Раднички сада има 12 бодова из десет одиграних утакмица, док је Колубара остала на десет бодова из 11 утакмица.

РЕЧ ТРЕНЕРА:

Радослав Батак, Раднички:

Узбудљива утакмица. Дали смо три гола у гостима, а до последњег секунда нисмо били сигурни да ћемо победити. То довољно говори  о квалитету ове утакмице. Колубара ме пријатно изненадила својим наступом. Била је ослабљена, али је одиграла сјајан меч.  Сматрам да смо ми вечерас приказали добар фудбал и сада морамо да наставимо у истом ритму. Убачена нам је за наредну седмицу и заостала утакмица против Металца, а потом гостујемо Војводини. У Лазаревцу смо направили један добар корак, али има овде још много да се ради да би заличили на тим какав желимо да будемо. Анализираћемо посебно ове ситуације из којих смо вечерас примили голове.

Дејан Ђурђевић, Колубара:

Ово нам је трећи пораз у низу и веома сам незадовољан. Имали смо проблеме са одбраном пред овај меч и то нас је скупо коштало. Несхватсљиво лако смо примали голове. Имали смо ми своје добре тренутке вечерас и мислим да смо према свим пареметрима заслужили макар да освојимо један бод. Раднички је једна преискусна екипа, која је знала да казни наше пропусте. Идемо даље, морамо подићи главе и спремити се за наредне мечеве. Чека нас дуга и тешка борба за опстанак. Радничком желим срећу у наставку првенства.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *