Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Металац – Раднички 1:1

Раднички је ремизирао са Металцем у Горњем Милановцу резултатом 1:1, у 25. колу Линглонг Суперлиге Србије.

Домаћин је повео преко Чађеновића у 22. минуту, а изједначио је Мићибући у 33. минуту.

Раднички је почео офанзивно. Већ након 100 секунди, Нишлије су имале прву шансу. Пејовић је центрирао из корнера, Митровић одлично захватио лопту, али је Марковић био концентрисан и одлично одбранио незгодну лопту, која је ишла уз стативу. Узвратио је домаћин у четвртом минуту, Крајишник је искористио празнину по левој страни одбране Радничког, убацио се и упутио оштру лопту искоса, нешто између шута и центаршута, а она је прохујала уз стативу.

Металац је повео буквално ни из чега. Јован Чађеновић је шутирао са преко 30 метара, а голман Филип Дујмовић потпуно погрешно проценио ту лопту, кренуо је да је хвата, а она му је прошла кроз руке и од стативе се одбила у мрежу.

Јамкам је показао највише иницијативе да нешто промени набоље, када је резултат у питању. Два пута је, у 24. и 31. минуту, изнео лопту са своје половине, најпре упослио Мићибућија, који је одлично шутирао, али је Марковић одбранио, а онда се и сам одлучио за ударац, али недовољно прецизно. И онда, у 33. минуту, Раднички је изједначио. Павлов и Пејовић су одиграли одличан дупли пас по десном боку, украјински нападач је покушао да шутира, али је изблокиран, но лопта је стигла до Мићибућија, који је шутирао, а лопта је закачила Стојића тек толико да превари Марковића и заврши у мрежи.

У наставку меча није било пуно узбуђења. Раднички је одлично затворио прилазе свом голу, а у нападу је успео да дође до још једне праве прилике за гол. Њу је искреирао Пејовић. Била је то сјајна лопта ка Стефану Митровићу, малтене га је спојио са голом, али је Душан Марковић правовремено истрчао, „ушао у шут“ младом фудбалеру гостију и сачувао своју мрежу.

МЕТАЛАЦ: Марковић, Влалукин, Антонијевић, Стојић, Јоковић, Крајишник, Чађеновић, Цветковић (од 80. Бачкуља), Ђурић (од 80. Мандић), Престић  (од 90+1. Грбовић), Ступаревић (од 70. Стојановић).

РАДНИЧКИ: Дујмовић, Аксентијевић, Јамкам, Вујадиновић, Млађовић, Ковачевић, Пејовић, Јовановић (од 84. Томић), Мићибући  (од 89. Месаровић ), Митровић, Павлов (од 67. Касалица).

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *