Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички – Војводина 1:0

Раднички је победио Војводину са 1:0 у дербију 27. кола Суперлиге Србије и са 39 бодова се осамио на жељеном четвртом месту на табели. Сада има три бода више од новосадске екипе.

Гол одлуке на стадиону Чаир постигао је Пејовић из пенала у 16. минуту.

Нишки тим је офанзивно ушао у меч и опасно је запретио у 11.минуту. После одузете лопте играчима Војводине Штулић је проиграо Мићибућија на ивици казненог простора, а овај одмах проследио Лазару Јовановићу. Кренуо је крилни нападач Радничког ка голу гостију и са12-13 метара оштро шутирао, али право у Роцкова.

Иницијатива се домаћима исплатила четири минута касније. Дефанзивац Војводине Јеличић је закаснио и неопрезним стартом оборио Млађовића у свом шеснаестерцу, а судија Трифковић је показао на белу тачку. Одговорност је преузео капитен Александар Пејовић и прецизним ударцем са 11 метара погодио за 1:0.

До 25. минута играло се углавном на средини терена, а онда је екипа из Новог Сада преузела иницијатву и пуних десет минута је лопта била стално на половини терена који је припадао домаћој екипи. Покушавали су гости да створе шансу за изједначење, извели три корнера у кратком периоду, али је одбрана Радничког била перфектно “намештена” и лако је чистила те ситуације. Новосађани су најбољу прилику у првом делу имали у 34.минуту, када је досуђен слободан ударац на 18 метара од гола Радничког . Веома добро је преко “живог зида” гађао Зукић и послао лопту полувисоко у сам десни угао, али је изванредно реаговао голман Дујмовић који је направио је параду и врховима прстију избио лопту у корнер. После тога домаћи су се ослободили притиска и у финишу првог полувремена поново били бољи. Ипак, резултат није промењен.

Војводина је највећу шансу у другом полувремену имала у 52. минуту. Симић је био у идеалној позицији, али је на срећу Нишлија са 14 метара послао лопту преко гола.

У 64. минуту је Раднички  имао сјајну шансу. Након прекида са стране, Јеличић је умало постигао аутогол, Роцков је интервенисао, на одбијену је налетео Савић, али је изблокиран у последњем тренутку.

До краја је Раднички свесно препустио лопту Војводини, изванредно је затворио све прилазе свом голу, није дозволио ривалу ниједну прилику и прославио је три изузетно битна бода.

РАДНИЧКИ: Дујмовић, Аксентијевић, Јамкам, Савић, Млађовић, Ковачевић, Пејовић (од 90. Бјеличић), Мићибући, Месаровић (од 90. Павлов), Јовановић (од 81. Арсић), Штулић.

ВОЈВОДИНА: Роцков, Лазаревић, Јеличић, Стевановић, Ђорђевић, Топић, Буснић (од 59. Максимовић), Вукадиновић, Зукић (од 46. Бастајић), Симић,  Матић (од 59. Вукчевић).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *