Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички – Колубара 1:0

Раднички је остварио први тријумф у пролећном делу сезоне. Савладана је Колубара на стадиону Чаир са 1:0 у 26. колу Суперлиге Србије, па је нишки тим са 36 бодова изједначен са Војводином на жељеном четвртом месту на табели.

Домаћин је боље отворио меч, имао иницијативу, па прву прилику у 16. минуту, када је Јовановић центрирао са десне стране, Митровић хватао волеј, али је то био млак покушај и лак плен за голмана Станивуковића. Ипак, три минута касније крунисана је офанзива. Аксентијевић је послао дубинску лопту по десном крилу, за њу се, великом упорношћу, изборио Лазар Јовановић, а онда је дефанзивац Колубаре Бакић начинио велику грешку, лоше уклизао, за лопту се изборио Павлов и „као на тацни“ упослио Стефана Митровића, коме није било тешко да лопту пошаље у мрежу, за 1:0.

Ипак, након овог поготка, мало се променила ситуација на терену. Гости су имали већи посед лопте, Дујмовић је у пар наврата био на мукама,  а сјајно је реаговао у 37. минуту, када је Колубара, ипсоставиће се, имала најбољу прилику, и то преко бившег нападача Нишлија. Ђурановић је високо скочио, тукао главом, али је голман домаћих врховима прстију избацио лопту у корнер.

Друго полувреме обележила је углавном борба на средини терена. Раднички јесте стрепео да му се не понови сценарио са неких претходних мечева, када би противници успевали да изједначе, али је и добро затворио прилазе свом голу. Чак, у 89. минуту, Митровић је могао до свог другог гола, одличан соло продор није финиширао добрим ударцем, гађао је  преко гола са 16 метара.

Раднички и Војводина, бодовно поравнати на деоби четвртог и петог места, у суботу ће играти велики дерби на Чаиру.

РЕЧ ТРЕНЕРА:

 РАДОСЛАВ БАТАК, РАДНИЧКИ: Морам да похвалим момке, који могу много. Имамо само проблем у завршници, али пуно смо оваквих утакмица одиграли, изгубили смо само од Црвене звезде и Партизана у последњих двадесетак утакмица. Хвала навијачима на југу који су то препознали, камо среће да је и на западној трибини таква ситуација. Радићемо на реализацији, чека нас у суботу тешка утакмица против Војводине.

 ДЕЈАН ЂУРЂЕВИЋ, КОЛУБАРА: Доста изједначена утакмица. Ми смо, чак, у другом полувремену били доминантни, не у смислу да смо приказали неку екстра квалитетну игру, али смо притискали високо, имали неке полушансе. Генерално, лоше смо ушли у утакмицу, нисмо били на нивоу првих 15-20 минута и платили смо скупу цену. Меч је решио један кикс. Да смо узели бод овде, били бисмо веома задовољни. Али, и Раднички је одлична екипа, дуго је чекао победу, до ње је вечерас дошао хтењем и залагањем. Нама остаје да анализирамо и да се добро припремимо за дуел са Крагујевчанима, још важнији за нас.

 РАДНИЧКИ: Дујмовић, Аксентијевић, Јамкам, Вујадиновић (од 35. Савић ), Млађовић, Ковачевић, Месаровић  (од 79. Касалица), Мићибући, Митровић, Јовановић (од 58. Томић), Павлов (од 58. Штулић).

КОЛУБАРА: Станивуковић, Бакић, Ђурић  (од 80. Андрић), Радовановић, Јанковић  (од 80. Тумбас ), Стојановић, Филиповић, Николић (од 72. Младеновић), Марјановић, Ђурановић, Бојић (од 61. Ђокић).

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *