Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички – Младост 2:0

Фудбалери Радничког победили су Младост из Лучана са 2:0, у 15. колу Суперлиге Србије.

Нишки тим је апсолутно заслужено освојио сва три бода. Био је бољи ривал на терену током свих 90 минута, имао је много шанси, а оба поготка постигао је Миљан Шкрбић.

Од првог звиждука судије домаћи су жестоко напали и у 4. и 7.минуту имали одличне прилике да поведу. Ударце Аксентијевића и Ковачевића голман госитју Костић успео је да одбрани. Ипак, минут после ове друге прилике Раднички је дошао у вођство. Аксентијевић је проиграо Томића на десном крилу, а овај одлично, левом ногом, убацио лопту у казнени простор Шкрбићу, који је смирено примио грудима и рутински послао у мрежу, за 1:0.

Наставио  је домаћи тим са атацима према голу гостију и у 17.минуту Митровић је пропустио лепу шансу. После продора Мићибућија, који је ушао у казнени простор и послужио младог нападача на 5-6 метра од гола, лопта је пала на ногу Митровићу, уследио је ударац, али је лопта прошла поред саме стативе. У доброј ситуацији да нешто више учини био је и јапански интернационалац Мићибући у 28. минуту. Био је сам у срцу казненог простора када је проигран са леве стране и када је главом покушао да погодио мрежу Младости, али је лопту послао високо преко гола.

Први део сусрета завршен је одличним соло продором Митровића, који је преварио тројицу одбрамбених фудбалера Младости, улетео пред гол гостију И  и прецизно шутирао. Голман Костић је, међутим, изванредно одреаговао, извио се у ваздуху и успео врховима прстију да избаци лопту преко пречке и спаси своју мрежу.

Раднички је наставио да доминира и у другом полувремену. У 52.минуту лопта је дошла до Мићибућија, који је шутирао из идеалне позиције, али је изблокиран.

Други погодак домаћа екипа постигла је из једанаестерца у 78.минуту. После центаршута Томића са десне стране у казненом  простору Младости Анте Хркач играо је руком, а после ВАР провере судија је показао на белу тачку. Сигуран стрелац био је Миљан Шкрбић, за коначних 2:0.

РАДНИЧКИ – МЛАДОСТ 2:0 (1:0)

Ниш, 30. октобра. Стадион на Чаир. Стрелац: Шкрбић у 8. и 78.миуту (из једанаестерца).Судија: Андрија Стојановић (Београд).

РАДНИЧКИ: Кахриман, Аксентијевић, Стевановић, Вујадиновић, Станковић, Пејовић, Ковачевић, Мићибући (од 88.Дуроњић), Митровић (од 90.Спасић), Томић  (од 83.Вукадиновић), Шкрбић.

МЛАДОСТ: Костић, Максимовић, Мићевић, Баха (од 69.Кијевчанин), Милановић  (од 46.Марковић), Хркач, Селенић, Лековић, Милошевић, Обрадовић (од 82.Катанић), Бојовић .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *