Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички – Радник 3:0

Фудбалери Радничког савладали су Радник из Сурдулице са 3:0 у 18. колу Суперлиге Србије. Нишки тим је доминирао је током свих 90 минута и са ова три бода се пробио у плеј-оф зону. Двоструки стрелац био је Бранислав Томић, а један гол је дао Стефан Митровић.

Раднички је бриљирао у првом полувремену. Већ у петом минуту је домаћин имао велику шансу. Митровић је најавио своју сјајну представу, прошао је по левој страни, ушао у шеснаестерац и проиграо Шкрбића. Најбољи стрелац Радничког је шутирао из идеалне позиције са десетак метара од гола, гађао је доњи десни угао, а лопта је за неколико центиметара завршила поред стативе.

У наредних 20 минута виђена је права опсада гола Радника. Домаћин је нападао по боковима, где су се перфектно дупуњавали Аксентијевић и Томић са једне, односно Станковић и Митровић са друге стране. Њих четворица су у овом периоду упутили неколико одличних центаршутева у срце казненог простора, али су штопери Радника успевали да добром скок игром сачувају свој гол.

Гости из Сурдулице су прву нападачку акцију извели у 25. минуту. Бједов је добио пас у празан простор, избегао је офсајд замку, тукао из солидне позиције, али је голман Нишлија Кахриман лако укротио његов покушај.

У 33. минуту је поново запретио Раднички. Томић је центрирао из слободног ударца, најбољи у скоку био је Стевановић, а његов ударац главом отишао је замало поред гола.

Раднички је потом правим „блицкригом“ у року од 120 секунди решио овај меч. Играо се 37. минут када је Станковић сјајно извео аут са леве стране и упослио Мићибућија. Јапанац је примио лопту у казненом простору, финтом избацио чувара и проследио лопту у петерац за Томића, који је био у зицер позицији и није му било тешко да је пошаље у мрежу, за 1:0.

Само два минута касније било је 2:0, а погодак је постигнут после прелепе акције, коју је поново покренуо леви бек Станковић. Он је са леве стране пребацио лопту на десну до Аксентијевића, који је у пуном трку, поред двојице чувара, улетео у шеснаестерац. Уследио је иделан пас на линију петерца за Митровића, који је одлично испратио акцију и сливотим ударцем из прве закуцао лопту у мрежу, иза немоћног голмана Ранђеловића.

У 43. минуту је мало недостајало да буде 3:0. Митровић је са 17 метара послао праву „бомбу“ ка голу Радника, лопта је ишла под саму пречку, а погодак је фантастичном интревенцијом спречио голман Ранђеловић.

Тренер домаћих Радослав Батак је на старту другог полувремена извршио једну измену на средини терена. Дефанзивнији Бјеличић је ушао уместо офанзивнијег Илића, па је Раднички мало „стао на лопту“ и мирном игром чувао 2:0. Гости су били безопасни, а прву прилику у наставку имао је расположени Митровић, који је у 66. минуту шутирао из окрета, а још једном се истакао чувар мреже Сурдуличана Стефан Ранђеловић.

Коначан резултат постављен је у 80. минуту и то у режији стрелаца Митровића и Томића. Млади репрезентативац Србије Митровић је одрадио највећи део посла. Поново је „протутњао“ поред одбране Радника по левој страни и послао лопту на другу стативу, где је био усамљени Томић, који је рутински затресао мрежу, за 3:0.

 

РЕЧ ТРЕНЕРА:

Радослав Батак, Раднички:

-Били смо веома добро организовани и од самог старта агилни, што нам је у крајњем донело и квалитетну игру и добар резултат. Мало сам се уплашио после оне промашене великие шансе у петом минуту, да ће нас то поколебати. Али није. Наставили смо у добром ритму и освојили три важна бода. Не желим никога да хвалим и да апострофирам неке добре ствари, јер Раднички просто мора овако да изгледа увек. Овакав прступ мора бити наша константа. Знали смо да су фудбалери Радника уморни, јер су са десет играча играли прошле среде против ТСЦ-а већи део меча и победили. Притисли смо их и одрадили смо посао онако како смо желели. Настављамо у истом темпу до краја јесени и верујемо да ћемо остварити циљ и бити у горњем дому Суперлиге.

Душан Ђорђевић, Радник:

-Заслужена победа домаћина. Слабо смо ушли у утакмицу, пред крај првог дела били и неопрезни и примили два гола. У паузи између полувремена смо договорили да заиграмо боље и спречимо осетнији пораз, били смо доста квалитетнији, али не толико да угрозимо домаћина, који је на крају ипак доказао да је у овом тренутку и спремнији и јачи од нас. Имали смо серију без пораза и знали смо да јој некад мора доћи крај и дошао је. Није ово ништа страшно, порази се дешавају, чекају нас важне утакмице и окрећемо се њима.

РАДНИЧКИ НИШ-РАДНИК 3:0 (2:0)

Ниш, 28. новембра. Стадион Чаир.  Судија: Павле Томић (Београд). Стрелци. 1:0 Томић 37.- 2:0 Митровић 39.- 3:0 Томић 80. Жути картони: Митровић, Томић, Савић (Раднички), Богдановски, Медић (Радник). Црвени картон: Медић (Радник) у 90. минуту (други жути картон на клупи за резервисте).

РАДНИЧКИ: Кахриман, Аксентијеви, Стевановић, Савић, Станковић, Пејовић, Илић (од 46. Бјеличић), Томић (од 82. Ковачевић), Митровић (од 87. Душанић), Мићибући(од 87. Павлов), Шкрбић (од 65. Касалица).

РАДНИК: Ранђеловић, Јокић, Радмановац, Богдановски, Лукић (од 65. Миладиновић), Орешчанин, Медић (од 75. Димитров), Бједов (од 75. Стаменковић), Бибер, Јањић (од 58. Недељковић), Спасић (од 58. Суботић).

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *