Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички – Спартак 0:0

Фудбалери Радничког ремизирали су без голова са Спартаком у 16. колу Линглонг Суперлиге Србије.

У првих 10 минута гости су били опаснији, претили из брзих контри, али без већих шанси. У 10. минуту, најбоља прилика у том интервалу, Туфегџић је побегао по десној страни, одложио лопту за Шимуру, који је био сам на 16 метара од гола, али лоше шутирао високо преко пречке.

Негде од 20. минута Раднички је преузео контролу над утакмицом и посед лопте, покушавао је из центаршутева, из прекида, али су гости лако „купили“ те високе лопте у свом шеснаестерцу. Најбољу шансу домаћин је имао у 37. минуту. Била је то лепа акција Савића и Шкрбића, а овај други је поред двојице чувара одложио за Митровића, а он са неких 18 метара шутирао право у голмана Дубљанића.

Играо се 42. минут, у шеснаетерцу Радничког у дуелу су били Вујадиновић и Николић, после тога Николић је пао, игра се наставила, али код првог прекида судија Остраћанин је добио позив из ВАР собе, гледао је три минута ту ситуацију и наког тога досудио пенал за Спартак, зато што је Вујадиновић нагазио Николића после контакта са лоптом. Пенал је изведен у 45. минуту, Туфегџић је шутирао, Кахриман га прочитао и одбранио му ударац.

Друго полувреме почело је акцијом Нишлија, Мићибући је преварио двојицу чувара по десној срани ушао у казнени простор, центрирао, али Шкрбић је лоше захватио лопту главом и послао је преко гола.

Раднички је био доста бољи у другом полувремену, притискао са свих страна, и даље углавном претио из центаршутева. У 69. минуту, само што је Арсић ушао у игру извео је корнер са десне стране, одлично центрирао, Вујадиновић је био најбољи у скоку, тукао главом, савладао голмана, лопта је ишла под само пречку, а право ниоткуда се указао Немања Николић и невероватном интервенцијом главом извукао лопту из гола.

У 90. минуту слободан ударац са леве стране, Дуроњић је центрирао, Вујадновић поново био изузетан у скоку, са седам-осам метара је шутирао главом, али одлично је интервенисао голман Дубљанић. Последњу прилику у петом минуту надокнаде пропустио је Пејовић, хватао је волеј на 20 метара после корнера, а лопта је отишла за мало преко гола.

Раднички на паузу од две седмице одлази као деветопласирани на табели са 21 бодом.

Реч тренера

РАДОСЛАВ БАТАК, РАДНИЧКИ:

-Тешка утакмица, направили смо два велика корака у претходне две утакмице, сада један мали корак. И даље смо близу екипа које су испред нас на табели, Напретку можемо додатно да се примакнемо већ у идућем колу. Све је отворено, идемо даље, дали смо максимум, настављамо да радимо истим интензитетом.

ВЛАДИМИР ГАЋИНОВИЋ, СПАРТАК:

-Сигурно да сам задовољан бодом. Ово нам је друга утакмица да промашујемо пенал у одсудним моментима, знао сам да ће бити тешко да се у другом полувремену вратимо у игру. Прво полувреме је био пуно садржајније, друго се претворило у неко бунарење са обе стране. Када се све сабере, ако већ нисмо успели да дамо пенал, добар је овај бод.

РАДНИЧКИ – СПАРТАК 0:0

Ниш, 7. новембра. Стадион Чаир. Судија: Станко Остраћанин (Краљево) . Жути картони: Вујадиновић, Пејовић (Раднички), Иванчевић (Спартак).

РАДНИЧКИ: Кахриман, Аксентијевић , Савић, Вујадиновић, Станковић (од 84. Ћирковић), Ковачевић (од 52. Илић), Пејовић, Томић (од 68. Дуроњић), Митровић, Мићибући (од 68. Арсић), Шкрбић (од 84. Касалица).

СПАРТАК: Дубљанић, Шимура, Богићевић, Иванчевић, Срећковић (од 82. Шћепановић), Николић, Милошевић, Видаковић, Јездимировић, Туфегџић (од 86. Маричић), Бијеловић (од 76. Хрстић).

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *