Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички – ТСЦ 2:0

Раднички је победио ТСЦ на Чаиру са 2:0, у претпоследњем 36. колу Суперлиге Србије, односно 6. колу плеј-офа. Стрелци су били Касалица у 18. и Јовановић у 89. минуту.

Велика победа Радничког! Да ли вредна и Европе, показаће последње коло, али у овом моменту је најважније да ће у њега Нишлије ући тако што ће се саме питати о својој судбини. Услов свих услова у борби за четврто место била је победа над ТСЦ-ом, а њу је Раднички уписао након велике борбе и занимљиве утакмице.

Раднички је добро почео меч. Арсић је из задњег дела везног реда давао креацију екипи, навални играчи вршили су пресинг на последњу линију ТСЦ-а и терали је на грешке. И баш после једне такве је и пао гол у 18. минуту, након што је Леандро напуцао Ђаковца. Први покушај након Мићибућијевог центаршута није успео, али је Ковачевић одложио лопту ка Митровићу, овај сјајно центрирао са леве стране, а Касалица надвисио Петровића. Тукао је главом, а лопта је добила путању којом је једино могла да заврши у мрежи. У високом луку је ушла у гол и означила велико славље домаћих.

Једини шут у оквир гола Радничког у првом полувремену ТСЦ је имао у 29. минуту, али је Дујмовић сјајно интервенисао након покушаја Ђаковца.

Раднички се у наставку определио за одбрану свог гола и брзу транзицију. Гости су покушавали, Ратков је у 60. минуту искоса погодио спољни део мреже, Томановић пет минута касније покушао из волеја са 25 метара, а највећу шансу у 69. минуту пропустио је Вукић. Окренуо се на пеналтику, али био замало непрецизан.

И онда, на истеку 87. минута, након корнера са леве стране, највиши у скоку пред голом Нишлија био је штопер Јосип Чалушић. Многи су лопту већ видели у голу, али не и голман Филип Дујмовић, који ју је фантастичном парадом скренуо у корнер. Након тог корнера, остала је потпуно празна половина терена ТСЦ-а, лопта је стигла до Лазара Јовановића, истрчао је голман Филиповић, али лоше захватио лопту главом. Јовановић се сјајно снашао у тој ситуацији и са неких 30-ак метара погодио празну мрежу, за 2:0 и ерупцију одушевљења на стадиону.

Раднички је сада преузео четврту позицију на табели са 51 бодом. Вождовац има 49 бодова и утакмицу мање, коју ће у понедељак одиграти са Партизаном код куће, док је ТСЦ остао на 48 бодова.

Нишлије у наредном колу гостују Партизану. ТСЦ дочекује Војводину, док ће Вождовац гостовати Црвеној звезди.

Део посла је одрађен, а сада остаје онај можда и тежи за Раднички. Треба остати непоражен на гостовању Партизану у последњем колу. Има и она друга варијанта, да ТСЦ не победи код куће Војводину. Наравно, ни Вождовац у дуелима са „вечитим“ ривалима не сме да освоји више од два бода из угла Радничког.

РАДНИЧКИ: Дујмовић, Јамкам, Вујадиновић, Савић, Млађовић , Ковачевић (од 65. Аксентијевић), Арсић (од 80. Станковић), Митровић, Мићибући (од 80. Пејовић), Томић (од 57. Јовановић), Касалица (од 57. Месаровић).

ТСЦ: Филиповић, Стојковић, Чалушић, Леандро (од 46. Антонић), Петровић (од 79. Крсмановић), Ђаковац, Бочкај (од 65. Милићевић), Мирчевски, Станојев (од 46. Томановић), Ратков (од 65. Станојловић), Вукић.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *