Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички – Торпедо Москва 2:1

Фудбалери Радничког савладали су руски Торпедо из Москве резултатом 2:1, у петој контролној утакмици на припремама у турском Белеку.

Шеф стручног штаба Радослав Батак „промешао је карте“ у овом мечу, шансу је указао углавном младим играчима, новајлијама и онима са нешто мањом минутажом током јесењег дела сезоне, а они су му узвратили на најбољи могући начин. Били су бољи тим и заслужено су победили трећепласирану екипу руске Друге лиге.

Раднички је повео у 24. минуту поготком младог Душанића, а на 1:1 је изједначио Кожемјакин у 45. минуту. Коначних 2:1 за нишки тим поставио је новајлија Никола Штулић у 75. минуту. Штулић је у игру ушао у другом полувремену.

Нишлије су меч против Торпеда почеле у следећем саставу: Дробњак, Станковић, Ћирковић, Јовичић, Јовановић, Илић, Месаровић, Томић, Мићибући, Душанић и Павлов.

Током другог полувремена шансу су добили: Бјеличић, Пејовић, Вујадиновић, Касалица, Штулић, Адамовић и Штављанин.

Раднички ће последњи меч у Белеку одиграти већ сутра, али не против казахстанског Каирата, како је било планирано, већ против узбекистанског Олимпика. Каират има пуно проблема са коронавирусом у својим редовима, па је због тога одложио свој долазак у Турску. У Радничком су експресно реаговали и заказали дуел са Олимпиком, који би требало да представља генералну пробу пред наставак сезоне и утакмицу са Партизаном, која је заказана за 12. фебруар на стадиону Чаир.

Подсећамо да су изабраници Радослава Батака пре овог меча са Торпедом, одиграли четири јака контролна сусрета у Белеку  и уписали победу, реми и два пораза. Савладан је бугарски Спартак из Варне са 1:0, против пољских Пјаст Гливица је било 1:1, а нишки тим је изгубио од словачког Ружемберока резултатом 2:1 и руског Химкија са 1:0.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *