Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички кроз пенал драму елиминисан од Звезде

Раднички је елиминисан од Црвене звезде у осмини финала Купа Србије у шокантној пенал-серији коју је домаћи тим добио са 3:2. У регуларних 90 минута није било голова, а бриљирао је голман Нишлија Филип Дујмовић, који је имао 17 одбрана. У 34. минуту је одбранио пенал Гелору Канги.

Звезда је победила после шест пенал серија. Јунак је на крају био голман Црвене звезде Милан Борјан са четири одбрањена пенала. Зауставио је ударце Вујадиновића, Млађовића, Живојиновића и Митровића. Звезда је промашила три пенала (Родић статива, Дујмовић одбранио Панкову, Павков погодио пречку), али је Канга реализовао одлучујући. За Раднички су прецизни били Арсић и Штулић, а за Звезду, осим Канге, Катаи и Иванић.

Играчи Радничког били су ометани ласерима са трибина приликом извођења пенала, а након гола Штулића, који прославио ућуткујући публику, избио је велики инцидент и општи метеж на терену. Штулић је нападнут, а након свега је млади нападач Радничког добио црвени картон.

Када је реч о самој утакмици, Звезда је имала иницијативу током свих 90 минута. Створила је неколико озбиљних шанси, али је све покушаје браниоца трофеја осујећивао голман Дујмовић.  У првом полувремену је млади чувар мреже скинуо зицер Охију, па опасне ударце Драговићу и Срнићу и на крају пенал Канги.

Наставак је донео сличан сценарио, права опсада је била пред голом Радничког, али је Дујмовић био несавладив. Најбоља шанса виђена је у финишу меча. Александар Катаи је извео слободан ударац, гађао је веома добро, али је Дујмовић уз помоћ стативе интервенисао и сачувао мрежу.

Раднички је једини пут запретио преко Лазара Јовановића, а Борјан је био на месту.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА : Борјан,  Гајић (70. Пичини), Панков, Драговић, Родић , Саного , Бен (58. Катаи), Срнић (70. Фалко), Канга, Иванић, Охи (58. Павков),

РАДНИЧКИ: Дујмовић,  Аксентијевић, Јамкам, Вујадиновић, Млађовић, Ћирковић (58. Живојиновић) , Бјеличић (50. Богдановић), Томић (46. Л. Јовановић), Арсић, Митровић, Павлов (62. Штулић).

ФОТО: ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *