Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Црвена звезда – Раднички 4:0

Раднички је поражен од Црвене звезде у гостима са 4:0, на старту нове сезоне у Суперлиги Србије.

Изабраници Томислава Сивића су у првом полувремену пружили јак отпор шампиону Србије, имали су две стативе и неколико одличних шанси, али на крају су ипак доживели пораз са четири гола разлике, јер је Звезда знала како да казни бројне промашаје.

Играо се други минут када је Букари волеј ударцем закуцао лопту под пречку Дробњаковог гола, али је тај погодак поништен због тога што је претходно досуђен пенал за црвено-беле. Руком је у свом казненом простору играо Грузијац Толордава. Казнени ударац је сигурно реализовао Катаи за 1:0.

Раднички је по примљеном голу био тај који је имао иницијативу и за неких десетак минута је показао велики офанзивни потенцијал, који ће сигурно донети резултат у наставку сезоне. Погодиле Нишлије су чак два пута стативу преко Саве Петрова и имале још неколико прилика. Митровић је константно пробијао Гобељића по левој страни и приморао је Дејана Станковића да промени формацију и пошаље Ераковића на младог репрезентативца Србије. У том периоду је и Јовановић пропустио сјајну шансу, када је главом гађао замало поред гола, а “пројектил” Пејовића из даљине ефектно је зауставио Борјан.

Казна за ове промашаје стигла је преко Звездиног новајлије Кангве. Репрезентативац Замбије је добио лопту унутар шеснаестерца од Иванића, наместио се и упутио неодбрањив ударац, за 2:0 у 25. минуту.

Није Звезда ту стала, па је већ у 31. минуту имала предност од 3:0. Стрелац је био Павков, који је покупио промашај Иванића и проследио лопту у небрањени део мреже.

Иванић је погодио пречку два пута у првом полувремену

Са резултатом 3:0 се отишло на паузу, а могло је бити пуно више погодака на обе стране. Коначних 4:0 поставио је Букари већ у 46. минуту.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гобељић, (од 80. Лековић) Ераковић, Драговић, Родић, Кангва 7, Канга, Букари (од 71. Мустафа), Катаи (од 80. Станковић), Иванић (од 80. Лучић), Павков (од 71. Саного).

РАДНИЧКИ: Дробњак, Аксентијевић, Толордава, Млађовић, Јовичић (од 80. Савић), Пејовић, Мићибући, Димић, (од 72. Веселиновић), Митровић, Јовановић, (од 58. Томић), Петров (од 58. Штулић)

ФОТО: ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *