Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Мреже мировале у дербију југа, Раднички – Радник 0:0

Екипе Радничког и Радника поделиле су данас бодове након ремија без голова у утакмици 22. кола Супер лиге Србије. У чврстој и борбеној утакмици није било превише шанси за поготке, али је ближи поготку и победи био Раднички.

Прво полувреме обележила је игра на средини терена са пуно дуела, а издвајају се прилике које су пропустили Орешчанин код гостију и капитен Александар Пејовић код Радничког, чији је шут завршио поред стативе. У другом делу игре Радник се повукао и вребао из контранапада, Раднички нападао, али је ударце Петра Мићина у неколико наврата бранио голман Радника, Ранђеловић.

Своје утиске након меча изнели су тренери данашњих ривала.

Славољуб Ђорђевић био је задовољнији освојеним бодом:
Увек волим да дођем у Ниш. Овде сам играо, носим најлепше успомене из Ниша, а желим да се захвалим и сјајном гостопримству Радничког. Што се утакмице тиче, у најави сам нагласио да је Раднички тренутно квалитетнија екипа од нас. Боре се за плеј-оф, у прва два кола освојили су четири бода. Ми смо у првом полувремену били равноправни, гол смо могли да постигнемо и ми и они. У наставку смо се договорили да намерно препустимо Радничком да нас нападне, како бисмо имали више простора за контре и полуконтре. Раднички је то добро затворио, стварао шансе и мислим да нас је данас погледао Бог да узмемо тај велики бод. Знате и само колико су момци бодова освојили јесенас, некад их незаслужено губили, сада нам се мало и враћа за уложени труд и рад. Радничком од свег срца желим да уђе у плеј-оф.

Ненад Лалатовић жали за пропуштеним шансама које играчи на данашњем мечу нису успели да претворе у погодак:
Не могу да будем задовољан бодом, мислим да смо били ближи победи, посебно због игре у другом полувремену. Прво је било равноправно, да смо победили са голом разлике, то био најреалнији исход. Они су се повукли у наставку, знали смо колико су опасни из транзиције, колио добро стоје у блоку иза лопте. Ми смо све то контролисали, стајали на њиховој половини, али невероватно је шта смо све промашили. Гађали смо високо, неке ћошкове гола, уместо да шутирамо по земљи, а њихов голман је био одличан. Немам шта да замерим играчима за друго полувреме. Замерио сам им за прво што нисмо добијали дуеле, што је Радник био агресивнији у дуелима. У другом делу смо били агресивнији, више се кретали, нападали простор. Извршио сам и измене које су донеле бољитак, али лопта није хтела у гол и то је тако.

РАДНИЧKИ: Росић – Варга, Стефан Марјановић, Савић, Јамкам – Ђуришић, Пејовић (од 68. Месаровић), Белаковић (од 62. Саша Марјановић), Павловић (од 46. Ајдар), Цветковић (од 69. Шкрбић) – Мићин.
РАДНИK: Ранђеловић – Лазић, Бондаренко, Стевановић, Јокић – Орешчанин, Рустемовић, Радуловић (од 90. Стојановић), Суботић (од 90+3. Kунић), Даноски (од 59. Дражић) – Макарић.

Након 22. кола Раднички има 22 бода и тренутно је на 10. позицији на табели, док је Радник са 12 бодова на последњем, 16. месту. У наредном колу Раднички у четвртак, 23. фебруара гостује Напретку у Kрушевцу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *