Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Победа на старту припрема, Раднички – Јагелонија 2:1

Раднички је данас одиграо прву од шест договорених припремних утакмица у турском одмаралишту Белек. Противник на данашњем мечу била је екипа пољске „Екстракласе“, Јагелонија. У одличном мечу на самом старту припрема Раднички је головима Стефана Цветковића савладао данашњег ривала резултатом 2:1.

 

Састав који је започео данашњу утакмицу за Раднички био је:
Росић – Стојановић, Јамкам, Андрић, Варга – Стефан Марјановић, Месаровић, Белаковић, Мићин, Цветковић – Штулић.

Друго полувреме започела је екипа у саставу Стевановић, Фреи, Етонгу, Савић, Гаку, Јовановић, Пејовић, Саша Марјановић, Ђуришић, Ајдар и Петров.

Након почетног одмеравања снага екипа и борбе углавном на средини терена, Раднички је средином првог полувремена успоставио теренску иницијативу и знатно боље од ривала повезао своје линије. Уследили су све опаснији напади екипе, а након пар продора и прве шансе на мечу. Први погодак виђен је у 30. минуту, када је лопту противнику одузео Немања Белаковић, стигао до ивице казненог простора одакле је асистирао на супротну страну Стефану Цветковићу. Цветковић је дриблингом „избацио“ свог чувара из игре, пребацио лопту на десну ногу и ефектним ударцем савладао голмана гостију. На други погодак није се дуго чекало. Већ у наредном нападу наше екипе, поново након асистенције са десног бока лопта стиже до Николе Штулића, који је фаулиран с леђа у казненом простору Пољака. Једанаестерац у 32. минуту у гол поново претвара Стефан Цветковић, прецизним ударцем у леву страну гола. Јагелонија је смањила резултат у 43. минуту. Након корнера са леве стране, лопта је пала у казненом простору нашег тима, а најбоље се снашао Скрипџак и послао је у мрежу голмана Росића.

Шеф стручног штаба Ненад Лалатовић желео је да укаже прилику што већем броју играча на данашњем мечу, те је друго полувреме започело 11 нових играча. То, међутим, није променило стање на терену, јер је Раднички наставио са нападима, а прву велику прилику имао је Петров који је након полуконтре изашао један на један са противничким голманом. Голман Јагелоније одбранио је његов ударац и спасао своју екипу новог поготка у мрежи. Другу колосалну шансу у овом делу меча имао је Филип Фреи, који је стигао до шеснаестерца ривала и одлично шутирао, међутим поново се истакао голман Јагелоније, иначе српски интернационалац Златан Аломеровић. Управо је он најзаслужнији што се резутлат није мењао у другом полувремену а победа Радничког била би знатно убедљивија да није било његових сјајних интервенција.
За нашу екипу дебитовали су играчи који су појачали клуб у прелазном року, а међу њима и Немања Белаковић, чији је трансфер из Летоније у Раднички успешно окончан данас.

Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба нишког тима, био је задовољан након утакмице:

На припремама резултат није увек у првом плану, али ми је драго што смо победили. Играчи су испунили све захтеве у игри које сам од њих тражио. Јутрос смо имали тренинг а поподне добили ривала који је играо у најјачем саставу свих 90 мимнута. Ми смо данас играли са два различита састава свако од полувремена, и обе екипе су ме задовољиле. На правом смо путу, али ово је тек старт припрема и не смемо да полетимо, већ да уђемо у што бољу форму пред почетак првенства.

Наредну утакмицу на припремама у Турској Раднички игра у уторак, 17. јануара против азербејџанске екипе Зира.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *