Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Победа у Суботици, Спартак – Раднички 0:1

Раднички је као гост савладао екипу суботичког Спартака у 27. колу Супер лиге Србије резултатом 0:1. Победнички погодак за нишку екипу постигао је Сава Петров у 34. минуту утакмице.

У дуелу који је за оба данашња ривала био од изузетног значаја, Раднички је показао знатно бољу и организованију игру и сасвим заслужено у Ниш носи вредна 3 бода. Меч на самом северу Србије протекао у је у високом ритму, борбеној игри и теренској иницијативи Радничког. Нишлије су нападале и претиле голу Дубљанића, а једини погодак на мечу виђен је у 34. минуту. Лопту је по десној страни неколико десетина метара носио Јамкам, додао ју је у правом тренутку до Белаковића који је из противничког казненог простора упослио Петрова. Први ударац Саве Петрова одбранио је голман домаћих Мишо Дубљанић, али је лопта коју је одбио поново дошла до Петрова који је овог пута закуцао у мрежу Спартака. Испоставиће се да је ово коначан резултат меча, јер Спартак није успевао да пробије одлично постављену одбрамбену линију Радничког, а гости су умели да до краја меча добром игром у пољу сачувају резултат и прете Спартаку из контранапада.

Овом победом Раднички је на табели претекао данашњег ривала и екипу Јавора и тренутно заузима 11. позицију. Следи пауза у првенству због репрезентативних обавеза у утакмицама квалификација за Европско првенство, а онда и још три преостала кола регуларног дела у лиги.

Драган Шарац, коме је ово дебитантска победа на клупи Радничког, није крио задовољство након завршетка утакмице:
-Честитам мојим играчима на приказаном карактеру и игри данас. Били смо у ситуацији да нам је победа императив и они су на најбољи могући начин одговорили изазову. Борили су се кроз читав меч и „гинули“ су један за другог на терену. Идемо на паузу да се што боље припремимо за преостале мечеве. Честитам на фер и коректној игри и играчима Спартака и желим им све најбоље у наставку шампионата.

Раднички ће у наредном колу на Чаиру дочекати екипу београдског Чукаричког.

На данашњем мечу Раднички је наступио у следећем саставу:
Росић –Андрић, Етонгоу, Yамкам, Гакоу (од 84. мин. Савић) – Марјановиц Стефан, Пејовић, Белаковић (од 79. мин. Марјановић Саша), Павловић (од 79. мин. Ајдар), Месаровић (од 66. мин. Јовановић) – Петров (од 66. мин Шкрбић)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *