Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Пораз од Бохемианса у четвртом мечу Радничког на припремама

Фудбалери Радничког доживели су први пораз на четвртој по реду припремној утакмици у Турској. Екипа Бохемианс, седмопласирани тим у чешком првенству је славио резултатом 2:1. Данашњем ривалу овај меч био је генерална проба пред наставак првенства, а наш тим се налази на половини припрема и одиграо је четири утакмице у претходних осам дана боравка у Белеку. Екипу су синоћ због обавеза у А репрезентацији Србије напустили нападач Никола Штулић и голман Драган Росић, док се нашој експедицији придружио Исмаил Маига, најновије појачање Радничког са Обале Слоноваче.

На данашњем мечу било је шанси за поготке на обе стране, али је у реализацији напада противник био срећнији и прецизнији. У 8. минуту је на једну одбијену лопту натрчао искусни везни играч гостију Јанош и снажним ударцем са 18 метара постигао први гол на утакмици. Раднички је изједначио у 63. минуту меча. Лепу акцију започео је Јамкам који је добио дуел са противничким играчем и упослио Мићина. Мићин је прецизним додавањем „избацио“ у простор још једног новајлију у тиму, Немању Белаковића, који је мајсторски ушао између два противничка играча и постигао погодак. Трећи гол на мечу постиже Мартин Хала у 69. минуту и поставља коначан скор данашњег дуела. Имао је и наш тим неколико прилика за нови погодак, али се у завршним фазама напада често није бирало најбоље решење, што је вероватно и последица умора, који је након интензивних првих осам дана припрема сустигао екипу.

Тренер Ненад Лалатовић данас је на терен послао следећи састав:
Стевановић – Варга, Јамкам, Андрић, Стојановић – Стефан Марјановић, Мићин, Саша Марјановић – Цветковић, Белаковић, Петров.
У игру су у наставку уместо Стефана Марјановића, Петрова и Стојановића ушли дебитант Исмаел Маига, Виктор Живојиновић и Немања Јовичић.

Наредни меч Раднички на припремама у Турској игра за три дана, у понедељак 23. јануара, а противник је тим из руске Премијер лиге, Kрила Совјетов.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *