Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Феноменална игра Радничког и победа против Kрила Совјетов од 4:1

Раднички је данас одиграо пету пријатељску утакмицу у Турској и забележио другу победу у припремном периоду. Данашњи ривал била је екипа руске Премијер лиге, Kрила Совјетов, можда и најзвучније име од ривала у досадашњим припремним утакмицама. Руси су данашњом игром и индивидуалним квалитетом својих играча у потпуности оправдали своју репутацију. Међутим, Раднички је пружио фантастичну партију и у потпуности заслужио победу у мечу, резултатом 4:1.

Утакмица је кренула отворено, нападима обе екипе. Прву велику прилику имао је руски тим у 5. минуту, када је досуђен слободан ударац на двадесетак метара од гола Димитрија Стевановића. Одлично изведен прекид и шут у оквир гола Радничког одбранио је млади Стевановић феноменалном парадом. Уследио је напад нишког тима по левом боку. Након одличне комбинације и размењених додавања у први план је изашао Јамкам који је са лоптом стигао до противничког шенсаестерца. Предриблао је свог чувара, који га је потом фаулирао и скривио пенал за Раднички. Изузетно сигуран са беле тачке био је Петар Мићин и довео Раднички у водство од 1:0 у 7. минуту. Уследио је једанаестерац и за екипу Kрила Својетов. Након корнера и гужве у казненом простору Радничког, Андрић је неопрезно оборио једног од противничких играча. Међутим, прецизан ударац у доњи десни угао гола Радничког одбранио је Стевановић и још једном изванредном интервенцијом израстао у правог јунака првог дела утакмице. Осокољени одбранама младог голмана наши играчи кренули су још агресивније у нападу и снажним пресингом притискали ривала већ на његовој половини. Високи пресинг дао је резултат већ у 22. минуту, када је Месаровић пресекао лопту и соло продором прошао тројицу чувара, ушао у казнени простор и оштрим ударцем са десет метара повисио резултат на 2:0. Екипа Kрила Совјетов смањила је резултат у финишу првог полувремена. Након фаула на тридесетак метара од гола Радничког, Руси су одиграли кратко додавање након кога је уследио прави пројектил нападача Владимира Писарског. Снажан и неодбрањив ударац завршио је у самом горњем углу гола Радничког.

На почетку другог полувремена шеф стручног штаба Ненад Лалатовић извршио је чак десет измена. Међутим, и потпуно другачији Радничког састав на терену наставио је меч у истом ритму. У 63. минуту напад Радничког по десној страни развили су Живојиновић и Пејовић, који су разменили неколико додавања. Живојиновић је утрчао у простор и искоса шутирао у гол ривала, голман је само одбио лопту на коју је натрчао Стефан Цветковић и одбитак рутински спровео у мрежу за 3:1. Након тога, виђена је и најлепша акција Радничког на мечу, када су на својој половини терена комбиновали Александар Пејовић и Саша Марјановић. Уследио је теледириговани пас од преко 40 метара Пејовића ка Цветковићу, који је прихватио лопту пред казненим простором ривала. Приликом покушаја дриблинга Цветковић је оборен с леђа, а судија је показао слободан ударац тик изван казненог простора. Лопту је наместио Саша Марјановић и у свом стилу постигао прелеп погодак из слободног ударца, под пречку гола руског тима за коначних 4:1 за Раднички.

Треба истаћи да ни екипа Kрила Совјетов није била без својих шанси на данашњој утакмици. Неколико квалитетних акција и продора завршило је ударцима поред гола, а све остале који су ишли ка мрежи нашег тима успешно је заустављао голман Стевановић.

Ненад Лалтовић није крио задовољство након ефикасне игре и убедљиве победе Радничког:
„Ово је била још једна успела провера за нас, данашњи ривал, екипа Kрила Совјетов, је изванредан тим, а ми смо се показали у најбољем светлу и одиграли најбољи меч од почетка припрема. Били смо ефикасни и постигли четири погодака а примили само један гол. Морам да похвалим и прву и другу екипу које су одиграле данас по полувреме. Наспрам прошле утакмице, коју смо изгубили резултатом 2:1, данас смо победили а играчи су своје обавезе испунили максимално. Види се да су још увек мало уморни, али како време буде одмицало и како се ближи првенство бићемо све свежији.
За нас је најбитније да се нико није повредио, да смо тактички јако добро одрадили све што сам од њих тражио. Феноменално смо се кретали без лопте, постигли смо четири гола и ово треба да нам буде путоказ како треба да наставимо даље до почетка првенства. Још једном све честитке играчима.“

Раднички је меч почео у следећем саставу:
Стевановић – Фреи, Јамкам, Савић, Андрић – Ђуришић, Месаровић, Мићин, Јовановић, Белаковић – Петров.
У другом делу за Раднички су играли:
Стевановић – Варга, Етонгу, Јовичић, Маига – Стефан Марјановић, Пејовић, Саша Марјановић, Ајдар, Живојиновић – Цветковић.

Наредни меч Раднички игра 26. јануара против македонске екипе Академија Пандев. Генералну пробу наш тим имаће у петак, 27. јануара а ривал ће на том мечу бити украјински Металист из Харкова.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *