Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Батак пред Металац: Морамо боље него у Лазаревцу

Фудбалери Радничког у четвртак од 16.30 сати дочекују Металац из Горњег Милановца, у заосталој утакмици десетог кола Линглонг Суперлиге Србије.

Раднички у овај меч улази као деветопласирани тим на табели са 12 освојених бодова из десет мечева, док је Металац на 11.  месту са бодом мање, али и утакмицом мање од Нишлија.

Шеф стручног штаба нишке екипе Радослав Батак је свој други мандат на клупи Радничког почео победом против Колубаре у Лазаревцу резултатом 3:2, а сада ће тај тријумф покушати да материјализује са три бода на домаћем терену у дуелу са неугодним ривалом.

У госте нам долази тим који је у успону форме и који има озбиљан континуитет рада са квалитетним тренером, што је веома важан податак. Металац има у свом саставу неколико младих и веома добрих играча. Довели су и Ступаревића, који је пре неколико година продат из Вождовца у Вотфорд за озбиљан новац. Он је опасан играч, ту су и Валукин и Крајишник. Они су једна добра и дисциплинована екипа и чека нас тежак посао. Наравно, амбиције Радничког су увеке највеће. Поштујемо ривала, али наш циљ су три бода, којим би надоградили победу у Лазаревцу. Против Колубаре је било и добрих и лоших момената у нашој игри, а ове лоше ћемо сада морати да сведемо на минимум, јер нас чека нешто квалитетнији противник– рекао је Радослав Батак.

Раднички против Металца неће мочи да наступи у најјачем саставу, а разлог су болест, повреде и жути картони.

Никола Аксентијевић је позитиван на коронавирус и нећемо га имати на располагању неко време. На сву срећу, он се добро осећа, има благе симптоме и желимо му да брзо оздрави. Јапанац Риохеи Мићибући је против Колубаре истовремено доживео повреде рамена и бутине, у ситуацији када се свом снагом закуцао у стативу, па ће и он прескочити Металац, а неће играти ни Александар Пејовић, који је накупио четири жута картона. Изостанак тројице стандардних првотимаца свакако је утицао на нашу припрему за овај меч, али мислим да ми имамо потребну ширину у играчком кадру и да ће они који их буду заменили бити на висини задатка– истакао је Батак.

Раднички је у Лазаревцу променио формацију и заиграо са тројицом позади, а Батак је наговестио да ће наставити да форсира тај систем.

С обзиром на квалитет и карактеристике играча које имам на располагању, сматрам да је то тренутно најбољи модел за нашу игру. У односу на то се и прави тактика и систем. Морам још једном да поновим да ћемо против Металца морати да будемо бољи него против Колубаре, уколико желимо да забележимо победу– завршио је Батак.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *