Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Лалатовић пред Вождовац: Добар је и бод, истесаћу Папунашвилија

Фудбалери Радничког у понедељак од 18 сати гостују Вождовцу у 11. колу Суперлиге Србије.

Раднички је тренутно 14. на табели са девет бодова, док је Вождовац шести са 17 бодова.

Ненад Лалатовић ће са клупе предводити нишки тим у једној такмичарској утакмици први пут после пролећа 2019. године.

Гледао сам утакмицу Вождовца против Војводине, анализирали смо и те претходне, које су добили. Пријатно су ме изненадили. Имају доста младих играча, брзи су горе и по боковима, њихови играчи који се убацују из другог плана могу да направе проблем. Добро се и организовано бране. У сваком случају, све похвале њиховом тренеру, који је то одлично посложио, у сваком тренутну се зна ко шта ради на терену. Вождовац је мој први суперлигашки клуб у тренерској каријери, веома их поштујем. Али, мислим да нас не могу ничим изненадити. Игра се на подлози на којој иначе не тренирамо, што је још једна њихова предност. Када се све сабере и одузме, сматрам да би за нас позитиван резултат био да останемо непоражени. У овом мини циклусу од две утакмице до репрезентативне паиузе, ја бих био задовољан са учинком од четири до шест бодова– поручио је Лалатовић након последњег тренинга на Чаиру.

Шест дана рада са екипом било је сасвим довољно да стекне слику о томе шта је затекао у Нишу.

Морам да их похвалим, одлично су тренирали у овом периоду. Пријатно сам изненађен њиховим квалитетом. Мало су се жалили да су уморни, покушали смо да их освежимо, већина тренинга је била тактичке природе. Видећемо, понављам, у репрезентативној паузи да ли треба евентуално да подигнемо физичку спрему, имаћемо времена за за једно 20 одсто. Тада ћемо имати простора за то. Пуно смо и причали, свесни су да је девет од могућих 30 бодова премало, да нам конкуренти за Европу беже и више од 10 бодова. То је много, али не и недостижно. Морамо већ од Вождовца и резултатски да се консолидујемо. Сваки играч ће добити јасне задатке, један да их не спроведе у дело, нећемо успети да не изгубимо на крову– рекао је Лалатовић.

Добио је Лалатовић и два конкретна питања на прес конференцији, а тичу се Саве Петрова и његове праве позиције у тиму, као и Гиоргија Папунашвилија.

Ја волим да играч игра на својој природној позицији. Крило да игра крило, бек бека, задњи везни задњег везног. А не да им мењам позиције, само да би сви били задовољни јер играју. Што се Петрова тиче, ја њега изузетно ценим, хтео сам да га доведем још кад сам био у Крагујевцу. Мислим да он може да се снађе и на крилној позицији. Сад, сваки тренер има неке своје захтеве, али брзо ће се он снаћи код мене. Е сад, Папунашвили, када сам дошао, био сам јако незадовољан после првог тренинга. Нисам тада ни знао ко је он. После сам га позвао у канцеларију и објаснио неке ствари. Имаш страшан ’си-ви’, али то ти код мене ништа не значи ако не дајеш 120 посто на сваком тренингу. Онда ће овде сви да те цене. Играо си за велике клубове, али Раднички сада мора да ти буде највећи. И, право да вам кажем, поправио се. Ако тако настави, истесаћу ја њега током паузе, биће он појачање за нас– закључио је Лалатовић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *