Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Лалатовић пред Чукарички: Најтежа утакмица од мог доласка

Фудбалере нишког Радничког у склопу 13. кола Суперлиге Србије очекује гостовање Чукаричком на Бановом брду, а тај меч је на програму у понедељак од 16 часова.

Тренер Радничког Ненад Лалатовић је то гостовање описао као најтежи меч од када је преузео екипу Радничког и притом изнео низ похвала на рачун сутрашњег ривала.

Очекује нас најтежа утакмица за нас од мог доласка. Гостујемо тиму који је у последњих пет утакмица примио само један гол, који има не квалитетне, него преквалитетне играче на свакој позицији. Они су један од најорганизованијих, ако не и најорганизованији клуб у лиги. Гале Обрадовић је препородио Чукарички, Матијашевић је одлично селекторао тим. Морам да поменем и нашег првог човека Ивицу Тончева. Они су чудотворци. Код Тончева никад није каснила плата, ја волим да радим у таквим срединама где су редовна примања, јер онда могу од играча да тражим макисмум– рекао је Лалатовић, па наставио о противнику:

Они имају јако добре крилне играче, одличног стрелца, најбољег у лиги, онда Лучића, Аџића, Овусуа који може једним потезом да реши меч. Морамо у оба правца да играмо дисциплиновано.  У том случају можемо да се надамо повољном резултату–  казао Ненад Лалатовић и одмах наставио даље, хвалећи и своје играче:

Атмосфера у екипи је веома добра. Раднички је клуб који има душу, имали смо и заједнички ручак овде у холу стадиона, била је и музика, волим да видим играче који се друже кад прошетам градом. Људи су пријатни, овде уживам да радим у Нишу. Остао бих у Радничком све док не одем негде у иностранство. Зашто да ми не будемо у Лиги конференција, да уђемо у прва три у лиги следеће сезоне. Па овде би на стадиону био хаос. Отишао сам мало далеко, а да бисмо ушли у плеј-оф, морамо да стигнемо те тимове, морамо да имамо низ победа. Имамо можда најтежи распоред од свих. Крагујевац, Јавор, Партизан, Звезда, ТСЦ… Морамо што више бодова да узмемо, па после припрема да уђемо у плеј-оф и да кроз плеј-оф можда и изборимо Европу. Овом тиму треба још два играча и Раднички ће тада тешко ко моћи да победи. Имамо јајко добре играче, брзуи транзицију, крила. Ово је можда мој најбржи тим који сам тренирао, то сам и јуче рекао играчима– истакао је тренер Радничког.

Потом још мало о Чукаричком:

Ја се Чукаричког не плашим. Респектујем њиховог тренера, играју висок пресинг, транзицију, победили су једну Војводину која има огроман  буџет, тамо је направљен дрим тим и они морају да буду трећи. А мора и Чукарички да буде трећи. Ако обе екипе не буду треће, то је неуспех. Која од њих две ће доживети тај неуспех, ја сада не знам– изјавио је Лалатовић.

И за крај:

Све осим пораза би за нас био успех, да се вратимо у наш Ниш непоражени. Систем ће бити исти, можда ћемо променити једног или двојицу играча. Мићибући је повређен и даље, Шкрбић нам се вратио, али је имао дугу паузу. Ако прође припреме добро, биће још бољи него што је био. Михајловић ће нам бити огромно појачање, али је у Кини месец и по буквално био затворен у стану. Значи. физички није у најбољем стању, има пар килограма више– завршио је Лалатовић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *