Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Мркић пред Младост ГАТ: Нека они прекид лоше серије потраже на другом месту

Фудбалери нишког Радничког у суботу од 18 сати дочекују Младост ГАТ из Новог Сада у 10. колу Суперлиге Србије.

Нишлије су у прошлом колу поражене од Војводине са 3:0, док је Младост ГАТ изгубила од Напретка са 1:0.

Раднички је 12. на табели са осам бодова на свом конту, док је екипа из Новог Сада претпоследња 15. са четири бода.

Шеф стручног штаба тима из Ниша Саша Мркић најавио је овај дуел на редовној конференцији за медије, али се пре Младости дотакао и прошлог меча са Војводином.

Шта год ко мислио или причао, утакмица са Војводином је показатељ како би Раднички требало да игра. Посебно прво полувреме те утакмице. Ми смо се за све питали на терену, примили гол ни из чега. Ни друго полувреме није било тако лоше, примамо гол у периоду док минут и по наша двојица играча чекају крај аут линије и не добијају дозволу за измене, након чега погађамо стативу и не успевамо да се вратимо у меч. То је фудбал, кад не искористите своје шансу, своју доминацију, будете кажњени, посебно од тако доброг противника. Проблем су грешке уже одбране, које се већ понављају и томе смо посветили највише пажње протеклих дана на тренинзима– рекао је Мркић.

Против Младости ГАТ је победа императив за Раднички.

-Биће то тежа утакмица него што стање на табели показује. Младост у својим редовима има неколико искусних играча, међу њима и двојицу који су донедавно били чланови Радничког. И за њих важи да је то много више криза резултата, него игре, сетимо се само њихове утакмице против Партизана, али нека прекид лоше серије потраже на другом месту, ми ћемо напасти, као и против Напретка, Радника, па и Војводине, и верујем да ће освојити нове бодове– јасан је Мркић.

На крају се се стратег Радничког осврнуо на кадровску ситуацију.

Враћа нам се Базиле Јамкам, одбрана би требало да буде много сигурнија са њим, без обзира на кикс са почетка утакмице против Напретка. Саша Јовановић је близу стартне поставе. Димић је коначно заиграо против Војводине, још је он далеко од топ форме са почетка сезоне, али много нам је важан, постепено ћемо га враћати. Цветковић је тек стигао, дуго га пратим, може он и мора много боље него што је показао у последњих пола сата у Новом Саду. Праткитчно, осим дуже одсутног Шкрбића, само је Мићибући ван строја, што значи да је здравствени билтен доста повољан пред ову утакмицу– завршио је Мркић.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *