Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Обраћање Ненада Лалатовића пред меч са Јавором

Фудбалери Радничког у суботу од 17 сати гостују Јавору у 15. колу Суперлиге Србије.

Шеф стручног штаба Нишлија Ненад Лалатовић сматра да екипу очекује најтежа утакмица до сада, али је пре саме најаве меча поново говорио о Фудбалском савезу Србије, од кога тражи заштиту свог клуба.

-Чека нас најтежа утакмица до сада, прво из разлога што смо изгубили претходну утакмицу на нашем терену. Честитам још једном мом колеги Дејану Јоксимовићу, тренеру Радничког из Kрагујевца. Морам још једном да се вратим на ту утакмицу, боле ме неке ствари. Не могу да заспим до 5 ујутру. Нервозу ми задају људи којима ништа нисам урадио. Замолио бих ФСС на челу са господином Ненадом Бјековићем и Драганом Стојковићем Пиксијем, који је поникао овде, да заштите Раднички, јер је Ниш један велики град и нисмо заслужили да се овакве ствари дешавају- рекао је Лалатовић.

Он је истакао и да постоји струја која жели да преузме клуб који као први човек предводи Ивица Тончев.

-Немам замерке, не желим да коментаришем суђење, желим само да људи који воде рат против Тончева морају да знају да он даје свима овде редовне плате. Ти људи који желе да преузму Раднички виде да ће ту бити новца, желе да дођу овде и да раде оно што најбоље знају, а то је да краду. Ми то нећемо дозволити јер то није потребно нашем Радничком. Те судије не кривим, шта ће они… Они су такви какви јесу, ту су данас до сутра. Никад не бих могао да будем судија. Многе породице живе од Радничког, запослени добијају плату. Ја сам сада овде у Радничком, када то радите њима, то радите и мени. Цео живот се борим да будем добар човек и тренер. Знам да многима сметам, али зашто бих ћутао. Знам да је он добар судија, знам да је интернационалац, али неке ствари нисам очекивао од њега. Раднички Kрагујевац нас је заслужено победио, али је имао феноменално суђење, нисам рекао да је судија погрешио, само кажем да треба да се позабаве ситуацијама- казао је Лалатовић.

Обратио се и Јовану Шурбатовићу, генералном секретару Фудбалског савеза Србије.

-Замолио бих овом приликом и господина Шурбатовића да мало спусти лопту. Он је мој пријатељ из Црвене звезде и замолио бих га да то што има са браћом Тончев остави по страни или да то што имају пребаце у канцеларије, да пусти Раднички- истиче он.

О Јавору?

-И они су у проблему, а нама требају још три играча, једне добре припреме. Морамо да се боримо са много ствари. Моји претходници Сивић и Мркић су се сусретали са стварима са којима се ја сусрећем. Ја сам крив ако не уђемо у плеј-оф. Ја гарантујем да ћемо ући у плеј-оф, скидам одговорност са сваког, ако ми се доведу три играча и ако будем имао суђење 50-50. У 21. веку молим да буде само поштено. Утакмица у Ивањици не долази у правом тренутку, они су један организован клуб, Додић је одличан тренер. Против Чукаричког су одиграли озбиљну утакмицу. Чека нас захтевна утакмица, изротираћемо два-три играча. Пејовић је добио црвени картон.Тражим већу дисциплину, организацију у фази дефанзиве. Прво кривим себе и стручни штаб.Не знам више ни шта је офсајд, пенал, фаул… Дошли ови по 30 година, никад нису шутнули лопту и знају боље од мене шта је пенал. И од свих нас тренера. Ми тренери смо криви што се не држимо. Kад тренерска организација ојача… Ови се држе. Није се тај појавио који би ујединио те тренере“, рекао је он.

На крају порука:

-Моја се глава држи на раменима, хтели сте да је скинете једно 50 пута. Моја глава је и даље на раменима. Немате један доказ против мене, ниједну лаж нисам изрекао. Блатите ме, докажите било шта о мени. Хајде да вас видим. Ви мене кад видите спуштате главу као кукавице. Дођите код мене, сви знате где сам, шта сам. Никог се не бојим, радим поштено, Бог чува поштене. Не постоји Србин који ће мени скинути главу, не можете ми ништа, ништа, док сам поштен- завршио је Лалатовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *