Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички гостује Црвеној звезди

Фудбалери Радничког у суботу од 17 сати гостују Црвеној звезди у 35. колу Суперлиге Србије, односно петом колу плеј-офа.

На три кола до краја првенства овај меч је од изузетне важности за обе екипе. Раднички се грчевито бори за четврто место на табели, које ће највероватније донети излазак на међународну сцену, док се Звезда бори за пету узастопну шампионску титулу, а 33. у историји.

Раднички у ово коло улази са жељене четврте позиције на табели са 48 бодова, колико има и Вождовац. ТСЦ има три бода мање од овог двојца, али и доста лакши распоред до краја. Црвена звезда има 91 бод на челу табеле, два више од Партизана и у преостала три кола јој је довољно да освоји седам од могућих девет бодова да би освојила титулу.

Раднички и Црвена звезда су ове сезоне већ три пута одмеравали снаге, а занимљиво је да је много неизвесније било на мечевима у Београду. Звезда је јесенас у лиги победила са 1:0, али је пре нешто више од два месеца у осмини финала Купа Србије било 0:0, па је Звезда победила тек након бољег извођења пенала. Пре месец дана је Звезда била убедљива у Нишу и славила је са 5:1 у склопу Суперлиге Србије.

Шеф стручног штаба Радничког Радослав Батак свестан је тежине задатака који је пред његовим тимом, али истиче да се неће предати и да ће дати све од себе.

На последње две утакмице на „Маракани“ смо примили само један гол и то је охрабрујући податак пред овај меч. Наравно да је Звезда на тим утакмицама контролисала ритам, а да смо ми тражили своје моменте. Тако ће бити и сада. О њима не треба трошити пуно речи. Поседују велики квалитет, што су доказали и партијама у Европи, имају појединце који праве озбиљну разлику у нашој лиги, треба им победа за титулу и фаворити су. Ми ћемо покушати да им одговоримо борбеношћу, ритмом и агресијом и да тражимо нашу шансу у транзицији. Имамо кадровске проблеме. Због жутих картона нећу моћи да рачунам на Вујадиновића, Млађовића и Арсића и то је озбиљан хендикеп за нас– рекао је Батак.

Ситуација на табели је таква да ће Раднички у својој борби можда и зависити од резултата својих конкурената.

Ми треба да гледамо у наше двориште и да се не оптерећујемо са другима. Биће шта ће бити, а ми морамо да одрадимо оно што је до нас. Немамо лак распоред. Гостујемо Звезди и Партизану, а између тога нам долази директан конкурент ТСЦ и победа у тој утакмици је услов свих услова за четврто место. Најважније је да ми и даље држимо све у својим рукама и да сами одлучујемо о својој судбини. Биће тешко, али учинићемо све што је до нас да остваримо циљ– завршио је Батак.

Главни судија сусрета на стадиону „Рајко Митић“ биће Милан Стефановић. У ВАР соби ће бити Момчило Марковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *