Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички гостује у Лучанима

Фудбалери Радничког сутра од 18.30 сати гостују екипи Младости у Лучанима у сусрету последњег 30. кола регуларног дела сезоне у Суперлиги Србије.

Утакмица у Лучанима је од великог значаја за нишки тим. Раднички у ово коло улази само технички као петопласирани на табели са 40 бодова, колико има и четвртопласирани Вождовац. У суштини је нишки тим четврти, јер се након 30. кола гледа међусобни скор у случају да две екипе имају исти број бодова, а ту је тим Радослава Батака успешнији од Вождовца.

То значи да би Раднички победом у Лучанима у плеј-оф ушао са четвртог места, што би му у преосталих седам кола доигравања донело четири меча код куће и три у гостима. Уколико заврши као пети, имаће три утакмице на Чаиру и четири гостовања.

Шеф стручног штаба Радничког Радослав Батак оптимиста је пред тешко гостовање.

Идемо на на победу. Знамо шта нам она доноси за наставак сезоне и желимо да освојимо три бода у Лучанима. Неће нам бити лако. Играмо против тима који је јако неугодан на домаћем терену. Ради се о такмичарској и физички снажној екипи, коју је изузетно тешко сломити у Лучанима. Али ми немамо пуно избора. Желимо да у плеј-оф уђемо са четвртог места, наш циљ је ту будемо и након последњег 37. кола и свака утакмица до краја је за нас мало финале. Играчи су добро радили током ове седмице, анализирали смо противника до танчина и у Лучане одлазимо у добром расположењу и пуни самопуздања. Пораз од Звезде нас није уздрмао, док смо играли 11 на 11 добро смо се држали и рекао сам мојим играчима да је прво полувреме те утакмице модел по којем морамо играти током свих 90 минута на сваком мечу– рекао је Батак.

Раднички се пред утакмицу у Лучанима суочава са озбиљним кардровским проблемима.

Савић је добио црвени картон против Црвене звезде, Ковачевић и Касалица су се повредили на тој утакмици, а на јучерашњем тренингу се повредио и Јамкам, који је под великим знаком питања. Изостанак ових фудбалера биће велики хендикеп за нас, али имамо „дугачку“ клупу и остали играчи су спремни да их замене. Понављам да смо спремни, мотивисани и да ћемо учинити све што је у нашој моћи да добијемо овај меч– завршио је Батак.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *