Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички домаћин Спартаку

Фудбалери Радничког у недељу од 19 часова дочекују Спартак из Суботице, у 16. колу Суперлиге Србије.

Нишки тим овом утакмицом завршава тежак и захтеван мини-циклус од четири везана меча на домаћем терену у року од 12 дана. У табору Нишлија зацртали су све четири победе и на добром су путу да то и остваре. Најпре је у Купу Србије савладан Динамо из Врања (1:0), а потом су у склопу Суперлиге надиграни Младост из Лучана (2:0) и Раднички из Крагујевца (2:1). Сада следи дуел са Спартаком, са којим је Раднички већ играо у првом колу текућег првенства, а сусрет у Суботици који је одигран 18. јула завршен је резултатом 1:1.

Нишки Раднички у ово коло улази као деветопласирани на табели са 20 бодова на свом конту, док је Спартак осми са бодом више. На клупу Суботичана се недавно вратио бивши тренер Радничког Владимир Гаћиновић и са његовим доласком Спартак је ушао у серију од три првенствене победе.

Шеф стручног штаба Радничког Радослав Батак оптимиста је пред овај дуел и верује да његов тим може до новог тријумфа.

Долази нам екипа која је у успону форме и која је од промене тренера ушла у серију добрих резултата. Они су одлична и офанзивно оријентисана екипа, а квалитет им је значајно надограђен повратком нападача Николића. То је екипа која воли да се надиграва са свима и пред нама је један веома захтеван дуел. Ми смо, са друге стране, за кратко време одиграли три изузетно напорне утакмице и у њима остварили циљ и уписали три победе. Задовољан сам атмосфером у екипи. Играчи добро раде, позитивни су и расположени и надам се да ћемо у недељу имати исти приступ као и на претходним мечевима, да ћемо на терену оставити и последњи атом снаге и да ћемо овај циклус завршити на перфектан начин, са сва четири тријумфа– рекао је Батак.

Раднички је последње две утакмице против Младости и Радничког из Крагујевца почео у истом саставу, али то против Спартака неће бити могуће.

Штопер Стевановић је добио четврти жути картон и мораће да прескочи Спартак. Повређен је и други штопер Бјеличић, тако да ће партнер Вујадиновићу у срцу одбране бити Савић, који је касно дошао, али квалитетно тренира и полако достиже оптималну форму. Он је играо против Динама из Врања у Купу и оставио добар утисак. Сви остали су спремни и могу да кажем да умора нема и поред згуснутог распореда, што показује да смо физички дошли на ниво који нам је неопходан за ову фазу сезоне. Максмимално смо мотивисани, знамо да играмо са јаком екипом, коју респектујемо, али наша је велика жеља да на предстојећу репрезентативну паузу одемо са 23 бода на нашем конту и позиционирамо се у горњем делу табеле– завршио је Батак.

Главни судија на стадиону Чаир биће Станко Остраћанин.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *