Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички дочекује Колубару

Фудбалери Радничког у понедељак од 18 часова дочекују Колубару из Лазаревца, у утакмици 26. кола Суперлиге Србије.

Меч на Чаиру је од изузетне важности за оба тима, пошто би евентуални победник направио огроман корак ка четвтом месту на табели, које би требало да гарантује наступ на европској сцени предстојећег лета.

Нишка екипа је у серији је од три везана ремија, али је са 33 бода на петом месту на табели, што је уочи овог кола било само три мање од четвртопласиране Војводине. Раднички је последњи тријумф на терену остварио 29. новембра прошле године, када је у Нишу савладао Радник са 3:0 у 19. колу. Три бода је освојио и у 21. колу против Пролетера у Новом Саду, али је тај тријумф остварен за „зеленим столом“.

Колубара је са друге стране у веома доброј форми, на последња четири сусрета има три победе и пораз и налази се на шестој позицији са једним бодом мање од Радничког.

Ова два тима су јесенас одиграла изузетно занимљив дуел у Лазаревцу, а Раднички је тада славио резултатом 3:2.

Јако битна утакмица је испред нас, сви је жељно ишчекујемо и надамо се да ће нам она донети први пролећни тријумф. Дуго нисмо изгубили, што је добро, али дуго нисмо ни победили и верујемо да ћемо сада успети у томе и освојити много важне бодове у нашој борби. Колубара нам је директни ривал и то повећава значај овог сусрета. Наш ривал је играма у последње време показао озбиљан квалитет. То је чврста и добро организована екипа. Имају добре појединце, истиче се наш бивши играч Ђурановић, а у прошлом колу су победили Војводину 1:0 и одиграли одличан меч. То је екипа за респект, али ја се надам и верујем да ми схватамо колико смо ми квалитетни и колико нам овај дуел значи. Играчи су свесни да су близу уласка у серију победа, али да би то отварили морамо у појединим сегментима бити још храбрији и самоуверенији. Убеђен сам да ћемо то показати већ против Колубаре. У Лазаревцу смо са њима одиграли одличну утакмицу, обе екипе су показале тада много, а ми смо били добри, ефикасни и однели смо три бода. Сличан меч очекујем и сада. Биће то највероватније отворена борба. Ми играмо кући и напашћемо их, док они нису екипа која се затвара и строго брани– рекао је шеф стручног штаба Радничког Радослав Батак.

Раднички против Колубаре неће имати помоћ само једног играча, али тај играч је Александар Пејовић, који се у другом делу сезоне наметнуо као прави лидер овог тима.

Пејовић има нагомилане жуте картоне и мораће да прескочи овај сусрет. Његов утицај на на нашу игру је огроман, али ми имамо „дугачку“ клупу и сматрам да ћемо наћи решење за ту позицију на средини терена. Камерунац Јамкам је против Црвене звезде у Купу показао да може квалитетно да одговори задацима у везном реду, иако је дефанзивац, ту је и Арсић, али имамо и још неколико опција. Сви остали су спремни, изузев на дуже време одсутног Шкрбића, па ћемо Колубари супротставити састав за који мислимо да ће нам донети три бода– завршио је Батак.

Главни судија на стадиону Чаир биће Станко Остраћанин, док ће у ВАР соби бити Ђорђе Максимовић.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *