Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички дочекује Радник из Сурдулице

Фудбалери нишког Радничког Радничког у недељу од 13 часова дочекују Радник из Сурдулице, у 18. колу Суперлиге Србије.

Меч на стадиону Чаир биће веома важан. Раднички је у позитивном низу, девети је на табели са 22 бода, али има само четири бода мање од четвртопласиране Војводине и шест бодова мање од трећепласираног Чукаричког. Евентуалним тријумфом против Радника би се пробио у плеј-оф зону, где свакако жели да буде током зимске паузе, која ће уследити после 21. кола. Радник је две позиције испод Нишлија, има три бода мање, а на Чаир стиже у добром расположењу, пошто је у среду савладао ТСЦ у Сурдулици са 2:1, у заосталој првенственој утакмици.

Раднички и Радник су се ове сезоне већ једном састали, а њихов дуел, који је у склопу трећег кола Суперлиге Србије одигран 31. јула у Сурдулици, завршен је резултатом 1:1.

Шеф стручног штаба Радничког Радослав Батак веома цени екипу Радника, упозорава на њен квалитет, али верује у свој тим и тријумф на домаћем терену.

Очекује нас захветна утакмица, пошто нам у госте долази једна дисциплинована и неугодна екипа. Они ће овде доћи осокољени после ове победе против ТСЦ-а. Радник је на тој утакмици показао да јако добро користи простор иза леђа задње линије ривала. Имају јаку контру и брзе играче који могу да изнесу такву игру. Они су добро отворили сезону, па су били у кризи, али су се онда поново подигли. Недавно су победили Црвену звезду и то довољно говори колико су опасан тим и колико је тежак изазов испред нас. Ми смо се озбиљно припремили за њих. Везали смо два ремија у лиги и време је да упишемо тријумф који ће нас подићи у горњи део табеле. Спремни смо, мотивисани и фокусирани да дамо максимум, да се наметнемо од првог минута и да уз залагање свих дођемо до та три бода која желимо– рекао је Батак.

Раднички у недељу неће моћи да наступи у најјачем саставу.

Имамо одређених кадровских проблема. Штопер Никола Вујадиновић је на прошлој утакмици добио незгодан ударац у тетиву, још увек има оток, тако да је његов наступ под великим знаком питања. Лазар Арсић има четири жута картона и он сигурно неће моћи да нам помогне. Сви остали играчи су максимално спремни, а вратио нам се Александар Ковачевић после паузе од 15 дана коју је направио због повреде. Имамо квалитетне играче на свим позицијама и извешћу састав за који мислим да ће нам донети оно што сви желимо, а то су три бода– завршио је Батак.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *