Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички дочекује ТСЦ

Фудбалери Радничког у петак од 18.30 сати дочекују ТСЦ у утакмици сезоне, која се игра у склопу претпоследњег 36. кола Суперлиге Србије, односно шестог кола плеј-офа.

Пласман Црвене звезде и Партизана у финале Купа Србије озваничио је да ће онај ко заузме четврто место у Суперлиги ићи у квалификације за УЕФА Лигу Конференција, а Раднички и ТСЦ су два од три тима која воде велику битку за ту позицију.

Екипа из Ниша и ТСЦ у ово коло улазе са по 48 бодова и деле пето место на табели. Позицију изнад је Вождовац, који има бод више, али и мечеве са Партизаном и Црвеном звездом у преостала два кола.

Раднички мора да победи ТСЦ и то је једини резултат са којим би остао у борби и у последњем колу, док би гостима одговарао и бод.

Шеф стручног штаба Радничког Радослав Батак свестан је ситуације и најављује игру на све или ништа.

Ово је за нас утакмица сезоне. Свесни смо њене тежине и знамо шта она може да нам донесе. Победа нас оставља у трци за Европу до самог краја, сваки други резултат нас из те трке брише и ми знамо шта нам је чинити. Желимо тријумф, добро смо радили током седмице и даћемо све од себе да освојимо три бода. Противник је за респект. И они су у сличној позицији као и ми, тако да очекујем отворен меч. Они тако и играју, а на нама је да се наметнемо, да будемо одговорни, агресивни и максимално фокусирани током свих 90 минута. Њима због жутих картона неће играти понајбољи појединац Бањац, али то не сме да нас опусти, јер они имају „дугачку“ клупу. Ми ћемо бити комплетни и ТСЦ-у ћемо супротставити најјачи тим, односно онај за који сматрамо да може да нам донесе победу. Треба нам подршка, много нам је важан овај меч и зато позивам публику да дође на Чаир и понесе нас ка тријумфу– рекао је Батак.

Ово ће бити трећи међусобни дуел Радничког и ТСЦ-а у актуелној сезони. Екипа из Бачке Тополе је 9. августа прошле године славила у Нишу резултатом 2:1, док је 6. децембра на „ТСЦ арени“ било 1:1.

Утакмицу на Чаиру судиће најбољи српски арбитар Срђан Јовановић, док ће у ВАР соби бити Марко Момчиловић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *