Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички дочекује Чукарички

Фудбалери Радничког у суботу од 15 часова дочекују Чукарички у утакмици 20. кола Суперлиге Србије.

Биће ово последњи меч у Нишу у текућој години, а пред изабраницима Радослава Батака је захтеван задатак да наставе позитивну серију и остану у конкуренцији за позиције које воде у Европу.

Раднички је у серији од шест првенствених мечева без пораза, а у ово коло улази као шестопласирани на табели са 26 бодова на свом конту. Чукарички је на трећем месту са осам бодова више од Нишлија, а на Чаир стиже у добром расположењу, пошто је у претходна два кола остварио убедљиве тријумфе против Металца и Колубаре.

Шеф стручног штаба Радничког Радослав Батак је похвалио противника, али је нагласио да ће његов тим ићи на победу.

Чека нас изузетно тежак меч. У госте нам долази млада, полетна и амбициозна екипа, која ове сезоне игра веома допадљив и атрактиван фудбал. Предводи их мој колега и пријатељ Саша Илић, играју офанзивно, дају доста голова, а посебно су били добри у претходне две утакмице које су добили укупним резултатом 8:0. Максимално их респектујемо, али и ми ћемо се нешто питати на нашем терену. У серији смо добрих игара и треба само да на исти начин уђемо и у овај меч. Одговорно и дисциплиновано од првог минута. Спремни смо за све ситуције, најављује се киша, што значи да ће терен бити лош, али како нама, тако и њима. Мотивисани смо и даћемо све од себе да победимо ову утакмицу– рекао је Батак.

Тренер Нишлија осврнуо се и на кадровску ситуацију у свом тиму.

Иза нас је доста тешких утакмица, остала су нам још два меча до краја полусезоне и многи играчи су ровити. Ипак, те повреде нису теже природе и сви су у конкуренцији да играју у суботу. Видећемо још што се тиче стартне поставе. Ми имамо гро првог тима, али пред нама је специфичан противник и тежак терен, па ћемо према томе и одредити ко ће играти. У сваком случају, на терен ће изаћи најјачи састав у овом моменту, односно онај за који сматрам да ће нам донети три бода против Чукаричког– јасан је Батак.

Раднички је у понедељак голом у буквално последњој секунди остао без победе против ТСЦ-а у Бачкој Тополи, а Батак је истакао да то неће утицати на морал његове екипе.

То нас је уздрмало у том тренутку, али је већ у уторак остало иза нас и постало прошлост, тако да не размишљамо више о томе. Свесни смо шта смо имали у рукама, али то је фудбал и такве ствари се дешавају. И ми смо једном ове сезоне победили голом у последњем минуту против Радничког из Крагујевца. Оно што је сада до нас је да не дозволимо да нам се тако нешто поново догоди у наставку сезоне. Народски речено, не смемо више да дозволимо да нам неко узима

„хлеб из уста“. Морамо да се такмичимо, да држимо фокус до самог краја и да извучемо поуку из те ситуације у Бачкој Тополи. То смо сада ставили по страни, размишљамо само о Чукаричком и дочекујемо га максимално спремни– завршио је Батак.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *