Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички дочекује имењака из Крагујевца

Фудбалери нишког Радничког ће у понедељак од 16 сати дочекати имењака из Крагујевца у 14. колу Суперлиге Србије.

Шеф стручног штаба Нишлија Ненад Лалатовић најавио је дуел против тима који је током пролећа такође тренирао.

И сами знате да сам ја био у Крагујевцу последњих шест месеци, било је то лепих шест месеци и ризиковао сам кад сам прихватио тај позив, јер је Крагујевац већ готово и математички испао из лиге, било га је просто немогуће оставити у друштву најбољих. Али, ја се увек некако коцкам, ја имам храброст да узмем тим који је последњи на табели. Успели смо нешто што нико није очекивао и драго ми је због тога, јер Крагујевац као град и Раднички као клуб то заслужују. Морам сад да их похвалим како играју, са њиховим садашњим тренером Јоксом сам својевремено играо заједно у Крагујевцу. Ради се о сјајном тренеру, Раднички је сад девети на табели, имају два бода више од нас и на добром су путу. Њихов спортски директор Славко Перовић је направио стварно одличан тим који може сваког да победи и јако пријатно су ме изненадили како су одиграли против Спартака. Опасни су на страни, победии су Јавор, сада и Спартак, имају своје шаблоне, сјајно стоје у блоку, горе су јако опасни, имају два добра централна играча, да не набрајам даље и максимално озбиљно морамо да схватимо ову утакмицу. Сада сви очекују да сигурно добијемо, али мораће моји играчи да дају максимум могућности– рекао је Лалатовић у уводној речи.

Потом је је наставио о атмосфери у клубу са ‘Чаира’.

Атмосфера у клубу је сјајна. Рекао сам већ да јако волим што сам сада у Нишу. Ово је специфичан клуб, кад дођем овде ја се препородим, човече! Не могу то људима да опишем. Брада (Срђан Митић, економ клуба) пушта ту музику, добра је атмосфера, играчи су насмејани, ту атмосферу преносимо на терен. Нема љубоморе међу играчима, сви се држе као тим што је јако добро и из тога се праве добри резултати. Мислим да смо против Чукаричког одиграли квалитетно, показали смо карактер, два пута смо се враћали, а Чукарички је по играчком кадру најквалитетнији у лиги после Звезде и Партизана. Ова сезона ће бити врло тешка, распоред је претежак, мислим да нико нема овако тежак распоред као ми. Ништа до сада не могу да замрерим мојим играчима. Ја сам им вратио самопоуздање и рекао сам да имамо квалитет за првих пет уз још можда једног или двојицу играча. Циљ је ући у плеј-оф, а онда евентуално направити неко чудо– констатовао је Лалатовић.

Термин одигравања утакмице му се нимало не допада.

Јако ми је криво што играмо у понедељак у 16 сати. Радни је дан, ко ће доћи? Ниш је огроман град, има велику армију навијача и отежана нам је ситуација, да немамо подршку као када бисмо на пример играли од 20 сати. Али шта је ту је. Повређених играча немамо, сви су ми на располагању. Можда буде једна промена у саставу у односу на Чукарички. Ја не волим много да мењам тим који игра добро–  закључио је Лалатовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *