Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички дочекује имењака из Крагујевца

Фудбалери нишког Радничког сутра од 16 часова дочекују имењака из Крагујевца у заосталој утакмици 13. кола Суперлиге Србије.

Нишки тим се налази усред серије од четири везана меча код куће у року од 12 дана. Пола посла је одлично одрадио, пошто је пре седам дана победио Динамо из Врања са 1:0 у Купу Србије, а онда је у суботу савладао Младост из Лучана са 2:0 у 15. колу Суперлиге.

Раднички из Ниша у овај сусрет улази као деветопласирани на табели са 17 бодова на свом конту из 14 утакмица, док је састав из Крагујевца на 13. позицији са три бода мање.

Шеф стручног штаба Нишлија Радослав Батак очекује још једну добру игру свог тима и победу.

Долази нам у госте екипа која је у последње време имала доста проблема са играчким кадром, па су ушли у серију лоших резултата. Сигурно је да ће доћи овде да покушају да прекину тај негативни низ. Међутим, ми имамо један добар период иза нас, што смо потврдили и кроз игру и кроз резултате. Посебно сам задовољан партијом у суботу против Младости. Тренирамо и спремамо се тако да не дозволимо ни промил шансе да Крагујевчани овде прекину своју лошу серију. Максимално смо спремни и мотивисани да одиграмо још један добар меч и да освојимо нова три бода на нашем стадиону. Сви играчи су спремни, враћа нам се Касалица, који је пропустио Младост због жутих картона. Бјеличић и Павлов су се вратили из повреда, тренирају у пуном ритму, тако да су сви спремни и конкуришу за састав. На пола смо тешког пута. Сви смо свесни колико нам значе наредне две утакмице код куће против Крагујевца и Спартака. Победама би направили велики посао, учврстили позицију у горњем делу табеле и направили одличну залиху пред финиш јесењег дела сезоне– рекао је Батак.

Тренер нишког Радничког је против Младости променио формацију и заиграо са четворицом фудбалера у задњој линији, након што је једно време форсирао систем са тројицом позади.

Тренеру који дође у неки клуб у јеку сезоне, као што сам ја дошао овде, веома значи када у саставу има поливалентне играче, који могу да се уклопе у сваки систем. Ја у Радничком имам такве играче и то нам умогућава да се на различите начине прилагођавамо противницима, али и да њих остављамо у недоумици када се спремају за нас. Промена против Младости ми је показала да можемо без икаквих проблема да се транфсормишемо и то је један велики квалитет овог тима. Физичку спрему смо подигли на виши ниво, то је такође важна ставка и могу да кажем да сам оптимиста када је реч о утакмицама које нас чекају. Сав фокус је сада на Радничком из Крагујевца и даћемо све од себе да упишемо нову победу– завршио је Батак.

Главни судија овог сусрета биће Момчило Марковић из Београда.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *