Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички у Крушевцу

Фудбалери Радничког сутра ће имати вероватно последњу шансу да до краја првенства остану у конкуренцији за четврто место на табели, које би требало да води у квалификације за УЕФА Лигу Конференција. Да би ту шансу уграбили, изабраници Радослава Батака ће морати да славе на увек неугодном гостовању против Напретка у Крушевцу, у склопу другог кола плеј-офа Суперлиге Србије. Утакмица почиње у 18.30 сати.

Нишлије су на старту доигравања ремизирале без голова са Вождовцем, па сада имају 41 бод, што је три мање од жељене четвте позиције на табели, коју заузима ТСЦ. Напредак је изгубио од Војводине са 2:0 и осми је на табели са 37 бодова.

Раднички у овај дуел улази након што је у последња четири кола освојио два бода и постигао један гол, па му је неопходна реакција и победа против Напретка, јер времена за поправни више нема.

Чека нас занимљива и тешка утакмица, која ће се, надам се, завршити у нашу корист, што није био случај у последња четири меча. Нисмо задовољни резултатима које бележимо у задње време, али јесмо задовољни одређеним сегментима и дешавањима на последњој утакмици против Вождовца. Тражили смо тај гол, хтели смо га, нападали смо, нисмо имали ни среће, а морамо признати и да смо “танки” у реализацији. Са друге стране, дефанзива је била на нивоу и морам да кажем да смо оставили Вождовац без шута на гол, а подсетио бих да је тај тим на последња три гостовања дао више од десет голова. Надам се и уверен сам да ће наша неефикасност нестати у Крушевцу. Добро радимо и свесни смо шта победа може да нам донесе. Напредак је добра екипа, изузетно их поштујемо и знамо да је ово специфичан дуел и дерби. Имају искусне играче, предњачи сјајни Саша Марјановић, али ја верујем у моје момке и сматрам да смо квалитетнији– изјавио је шеф стручног штаба Радничког Радослав Батак.

Раднички у Крушевцу неће бити комплетан.

-Против Вождовца се повредио Александар Пејовић и он неће моћи да нам помогне. Остали су спремни. Имам неколико опција ко би могао да га замени. Јамкам се одлично снашао кад год је играо на тој позицији и постоји опција да он буде прекомандован у везни ред, мада има и других офанзивнијих варијанти, где би он остао у задњој линији, а позицију Пејовића би заузели Арсић или Мићибући– завршио је Батак.

Ово ће бити трећи међусобни меч ових тимова у актуелној сезони. Раднички је у регуларном делу Суперлиге победио Напредак у Нишу са 4:2, док је у Крушевцу било 1:1.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *