Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Саша Мркић представљен на Чаиру, најавио меч против Колубаре

Саша Мркић се данас први пут званично обратио јавности као нови шеф стручног штаба Радничког.

Посла је пуно, времена је мало, а екипу треба хитно раздрмати и извући је из кризе.

-Да је било добро, ја сада не бих био овде. Има проблема, нисам затекао добру ситуацију у тиму, али није ми први пут да преузимам Раднички у деликатном тренутку. Оно што је свима јасно је да овај тим има проблем са самопоузадњем и веома лош учинак у дефанзиви. Офанзива је добра и ту нећу пуно мењати, али у ова три дана сам много пажње обратио на одбрану. Морамо решити питање централног штопера. Јамкам се недавно опоравио од маларије и још није фит, Савић је дуго био повређен, а Етунгу Амогу ми је још увек мистерија. Недавно је стигао и још му треба времена да се уклопи. Идеја ми је да играмо у формацији 4-2-3-1, али ако не успем да уиграм проблематичну задњу линију, мораћемо да играмо са тројицом штопера за почетак. И поред свега, ја сам оптимиста. Војник сам овог клуба, захвалан сам на указаном поверењу и спреман сам да екипу повучем према напред- изјавио је Мркић.

Нишлије већ у среду гостују од 19 сати гостују Kолубари из Лазаревца, у заосталој утакмици трећег кола Суперлиге Србије. Раднички има два бода на свом конту из пет мечева, док Kолубара има четири бода више.

-Идемо на победу. Немамо простора за другачије размишљање. Биће тешко, Kолубара је добра екипа, били су одлични пре неколико дана против Војводине. Ми ћемо на дан утакмице имати лакши тренинг у Лазаревцу, јер просто морам да отклоним неке дилеме у задњој линији. У нападу немам дилема и ослонићу се на већ проверене снаге- истакао је Мркић.

Спортски директор Радничког Александар Јовановић анализирао је прелазни рок у Радничком, а дотакао се и игара и резултата.

-Јако ми је драго што је Саша Мркић, са којим сам дуго и у више наврата сарађивао као играч, прихватио да преузме кормило екипе у овако тешком тренутку. Желим да се захвалим Томиславу Сивићу на свему што је урадио у Нишу. Нешто је ново покушао да уради, није успео, а пре свега није имао среће. Ми морамо даље, надам се да већ од среде крећемо са победама, да се вратимо тамо где припадамо, а то је свакако горњи део табеле- рекао је Јовановић.

Потом је Јовановић подсетио на дешавања с краја прошле и у предвечерје актуелне сезоне:

-Ми смо у пролећном делу били клуб који је тешко примао голове, али нико није био задовољан. Ишла је прича да сви желе да гледају лепршав фудбал са пуно голова. Сада видимо да се од утиска не живи, него од резултата, а ми их ове сезоне нисмо имали. Изузев Вујадиновића, који је сам желео да се врати у Београд из породичних разлога, задржали смо комплетну одбрану из прошле сезоне, када на пет утакмица у плеј-офу нисмо примили ни гол. Kасније смо, током припрема, на инисистирање тренера Сивића да му треба штопер, довели Толордаву. Испред смо такође задржали костур екипе – капитена Пејовића, Арсића, Мићибућија, Месаровића, Томића, Јовановића, Митровића, Штулића. У договору са шефом Сивићем, довели профил појачања која је тражио – Марјановића, Петрова и Димића. Против Звезде смо, кажу, оставили добар, против Партизана одличан утисак, али, понављам, од тога се не живи- истакао је Јовановић.

На крају је представио двојицу новајлија Сашу Јовановића и Димитрија Стевановића.

-Са Сашом Јовановићем смо потписали уговор на две, са нашим младим голманом Димитријем Стевановићем на три године. Одлука о разлазу са Дујмовићем и Дробњаком донета је након детаљне анализе свега приказаног на терену у претходном делу сезоне. Довешћемо сигурно још пар играча до краја прелазног рока, али опет после консултација са тренером Мркићем, а у складу са нашим финансијским могућностима. Не желимо да искачемо из оквира буџета, најважније је да играчи и даље имају редовна примања-закључио је Аца Јовановић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *