Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Никола Трајковић: Да се вратимо у трку за плеј-оф

Фудбалски клуб Раднички угостиће у 13. колу Суперлиге Србије екипу Спартака из Суботице. Меч на Чаиру заказан је за суботу од 18:30.  Значај ове утакмице према речима тренера Николе Трајковића велики је, па екипа исту дочекује максимално концентрисано и мотивисано.

Утакмицу која долази окараткерисао бих као меч сезоне, јер он може да нам одреди даљи ток првенства. Победом против Спартака ми бисмо се вратили у реалну трку за плеј-оф. Одмах након Лучана окренули смо се новом противнику и сваки дан говорим игачима колико је ова утакмица важна. Када сам дошао, рекао сам да желимо да играмо фудбал и да нам свака утакмица буде спектакл. Да би дошли до тога важно је и да нисмо у опасној зони. Ово је за нас кључна утакмице и победа може бити велики ветар у леђа за наставак сезоне, истакао је шеф стручног штаба Никола Трајковић, а затим прокоментарисао наредног противника.

Tо је систем сличан нашем  3-4-3, мада су неке утакмице одиграли екстремно дефанзивно, као против Партизана, где су у ниском блоку стајали 5-4-1. Морамо да будемо стрпљиви, не можемо да очекујемо да се утакмица реши у првих 10, 15, 20 минута. Гол за победу даје се и у деведесетом. Не смемо да уђемо у нервозу, али пре свега у утакмицу морамо да уђемо агресивно, са већом жељом од противника. Морамо да уђемо мотивисани, као у друго полувреме против Младости, а да не поновимо прво.

Нишки тим није одиграо најсјајније првих 45. минута против Младости, како Трајковић истиче није тренутак за критике.

Најлакше је рећи прво полувреме је било лоше, али ми имамо и Партизан који је први на табели, а иза себе има неколико катастрофално одиграних првих полувремена, па су у наставку успели да преокрену. Нико не може да буде енергетски на висини у свакој утакмици. Ипак, против Спартака морамо.

Говорио је стратег Радничког и о кадровској ситуацији.

Петров је повређен, а у саставу неће бити ни Зеца. Он је обновио повреду укрштених лигамената и 99 одсто за њега је сезона звршена. Такође имамо проблем и са Бакићем који има стомачни вирус. У тим се, из повреде враћа Андреја Стојановић.

Александар Месаровић, који је показао да од почетка сезоне да на њега може озбиљно да се рачуна, максимално мотивисано дочекује утакмицу са Спартаком.

Верујемо у оно што радимо и ако енегретски будемо на нивоу, мотивисани три бода ће остати на Чаиру. Што се тиче моје улоге, легла ми је ова формација и систем игре. У почетку сезоне било је доста несугласица око мене, али сада улазим у ритам, истиче Месаровић.

 

Како је раније најављено, на утакмици између Радничког и Спартака биће организована хуманитарна акција прикупљања помоћи за операцију Јане Петровић (16). Фудбалски клуб Раднички позива све који су у могућности да се прикључе акцији и буду хумани.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *