Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Никола Трајковић пред ИМТ: Морамо да победимо

Фудбалери Радничког дочекаће екипу ИМТ-а у седмом колу Суперлиге Србије. Пред меч са новајлијом у лиги, који је показао колико може бити опасан, са Чаира поручују да је победа императив и да цео плен мора остати у Нишу.

ИМТ је једна млада полетна екипа, која на почетку првенства бележи добре резултате, за разлику од нас. Ми смо више у кризи резултата, него кризи игре. Утакмица у недељу је, могу да кажем, пресудна за све нас, морамо да идемо на победу, морамо да освојимо три бода и кренемо ка циљу. Циљ је да се екипа, као што смо рекли пре почетка првенства, бори за врх и плеј-оф, а не за плеј-аут. Морамо да наместимо своју главу и да по сваку цену победимо ту утакмицу. У току недеље сам много разговарао са играчима и рекао сам им да они не треба да имају никакав притисак. Једноставно мислим да је довољно да дају свој максимум и да покажу да желе да изађемо из ове кризе. Мислим да ће то бити довољно да се добије утакмица, истиче тренер Нишлија Никола Трајковић и додаје да Раднички неће одустати од свог стила игре.

На офанзиву ИМТ-а одговориће офанзивом.

Нема потребе да калкулишемо, ми смо ти који морамо да забележимо победу. Нећемо мењати стил игре. И до сада смо играли релативно офанзивно, нема разлога да нешто мењамо, играћемо исто од почетка до краја. Надам се да ће срећа и знање бити на нашој страни. Њихову полетност и младост морамо да неутралишемо на неки други начин, да будемо доста агресивнији, да наш квалитет изађе на видело и да победимо. Играмо на Чаиру, ја се надам да ће бити и више навијача, јер је викенд и то ће нам бити мотив више.

Један од најмлађих у екипи и однедавно млади репрезентативац Србије, Давид Петровић са пуно самопоуздања дочекује наредни меч.

Сваку утакмицу улазимо да прикажемо наш стил игре, улазимо нападачки, играмо код куће то је мотив више за нас да победимо. У првих шест кола освојили смо три бода, мислим да то није реална слика наше екипе, играмо добар фудбал, некада је и срећа потребна. ИМТ је добра и квалитетна екипа, знамо њихове карактеристике, припремали смо се целе недеље. Ипак ми играмо кући, позивам и навијаче да дођу, много нам значи њихова подршка, они су наш ветар у леђа и волео бих да трибине буду испуњене, закључује Петровић.

Утакмица на Чаиру на програму је у недељу 17. септембра од 19:30 часоова. Правду ће делити главни судија Новак Симовић из Ловћенца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *