Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички жели нову победу против Вождовца

Фудбалери Радничког дочекаће у 33. колу Супер лиге Србије, односно 3. колу плеј-аут фазе овог такмичења екипу Вождовца на Чаиру.

Нишки тим у добром расположењу дочекује меч са екипом коју је већ савладао (2:1), код куће, у 29. колу Супер лиге Србије. Неизоставна је чињеница да се Раднички налази у серији добрих резултата, није поражен више од месец дана, а забележио је четири победе и два ремије. Са друге стране екипа Вождовца је у последње две утакмице успела да освоји четири бода, што је вероватно утицало на пораст њеног самопоуздања истиче шеф стручног штаба Радничког Дејан Јоксимовић.

Њихов квалитет игре није био споран ни у ситуацијама када нису остваривали резултате. Ради се о једној младој екипи која игра доста интезивно, добри су у притиску на сваком делу терена, играју са одређеном дозом агресије. Такође, добри су и по освајању лопте у офанзивним танзицијама, јер у тој горе офанзивној линији  имају пре свега играче са добрим брзинским способностима и могу из ниске, средње и високе зоне, да се брзо трансформишу у фазу напада и да направе проблем противничкој екипи. Они већ дуго, без обзира на промене тренера, форсирају модерана фудбал. Имају специфичан модел игре у тим позиционим нападима и то су све неке ствари које ми знамо и за које смо се спремали кроз транажни процес. Пробађемо на крилима позитивних резултат, које смо остварили у претходном периоду, и са победом коју смо уписали против њих да изађемо са великом дозом самопоуздања и одиграмо можда једну од кључних утакмица за остварење нашег циља, а то је опстанак, истиче Јоксимовић.

Оптимистичан уочи још једног дуела са екипом Вождовца је и играч Андрија Луковић.

Не постоји ниједна ствар са којом они могу нас да изненаде, али ни ми њих. Међутим, играмо кући, пред својим навијачима у серији смо добрих резултата и мислим да код куће треба што пре да решимо неке ствари. Да не уђемо у ситуацију да у последњих неколико кола не зависимо само од себе. Мислим да имамо квалитет и да смо то показали до сада. Када је у питању наредни меч, не можемо бити задовољни ничим осим победом, тако треба да се поставимо од првог минута, говори Луковић.

Сусрет 33. кола Супер лиге Србије Раднички – Вождовац на програму је у среду, 01. маја од 16 сати на стадиону Чаир. Главни судија овог дуела биће Новак Симовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *