Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички иде у Лазаревац по победу

У последњем, 37. колу Супер лиге Србије Раднички гостује екипи Kолубаре у Лазаревцу. Овај меч је на програму у суботу, 27. маја са почетком од 17 часова. Победом би екипа Радничког обезбедила опстанак у лиги, док другачији исходи воде Раднички у бараж. Kолубара је, након одузетих бодова, на зачељу табеле, без шанси за опстанак у највишем рангу такмичења.

Своја очекивања пред овај меч најавили су шеф стручног штаба Драган Шарац и фудбалер Стефан Марјановић.

Шарац је свестан важности овог меча и најављује велику борбу:
-Све стаје у наредних 90 минута и знамо да морамо да их одиграмо максимално ангажовано и мотивисано. Не занима нас ниједан други исход сем победе јер нам једино 3 бода значе директан опстанак у Супер лиги. Ових неколико дана увежбавали смо тактику и припремали меч са Kолубаром и верујем да смо премни за овај тежак изазов. Kолубара је добар тим, на свим утакмицама, па и у претходном колу против Радника, стварају много шанси. Имамо одређених кадровских проблема, поготово у задњој линији тима. На прошлом мечу повредили су се Гаку и Етонгу и они неће моћи да нам помогну. Фреј се и даље опоравља и не конкурише за први тим. Сви играчи који добију шансу ће дати максимум да дођемо до жељеног циља – 3 бода у Лазаревцу.

Стефан Марјановић је у Раднички стигао управо из екипе Kолубаре и одлично познаје овај састав:
Пре свега, као Лазаревчанин, желим да истакнем да ми је изузетно жао што је дошло до ове ситуације са Kолубаром. Град Лазаревац и Kолубара заслужују да имају суперлигаша, желим да се већ следеће сезоне врате у Супер лигу. Што се нас тиче, „меч лопту“ коју смо имали против Спартака нисмо искористили. Изгледа да читаве сезоне некако идемо тежим путем, али ће, надам се, тако и победа сутра бити слађа и вреднија. Нема пуно калкулација, идемо на победу, а чека нас чврст и организован противник. Предводе их искуснији Ђурановић и Николић, које прате млађи Бакић и Поповић. Kако год било, све сем три бода за нас не долази у обзир.

Све утакмице последњег кола плеј аута СЛС играју се од 17 часова, а главни судија меча Kолубара – Раднички биће Срђан Јовановић, а у ВАР соби седеће Лазар Лукић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *